Od:
Do:

Nadbiskup Giuseppe Pinto imenovan novim apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj

Nadbiskup Giuseppe Pinto imenovan novim apostolskim nuncijem u Republici HrvatskojVATIKAN, 1. 7. 2017.
Papa Franjo imenovao je za apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giuseppea Pinta, dosadašnjega apostolskog nuncija na Filipinima. Vijest o imenovanju objavljena je u subotu 1. srpnja u Vatikanu i Hrvatskoj, priopćila je Apostolska nuncijatura u Hrvatskoj, a prenosi Informativna katolička agencija.
 
Mons. Pinto rođen je 26. svibnja 1952. u Noci (Bari). Za svećenika je zaređen 1. travnja 1978. Inkardiniran je u biskupiju Conversano. Postigao je doktorat iz kanonskog prava. U diplomatsku službu Svete Stolice ušao je 1. svibnja 1984., a diplomatsku službu je obavljao u sljedećim Apostolskim nuncijaturama: Papua Nova Gvineja, Argentina i u Državnom tajništvu Svete Stolice - u Odjelu za odnose s državama.
 
Apostolskim nuncijem u Senegalu, Maliju, Gvineji Bisau i u Capo Verde te apostolskim delegatom u Mauritaniji imenovan je 4. prosinca 2001. godine. Apostolskim nuncijem u Čileu imenovan je 6. prosinca 2007. godine. Za apostolskog nuncija na Filipinima imenovan je 10. svibnja 2011. godine. Za nadbiskupa ga je zaredio sv. Ivan Pavao II u Vatikanu na Bogojavljenje 2002. godine. Osim materinskog talijanskog jezika, govori francuski, engleski i španjolski jezik.