Od:
Do:

Crkva slavi Nedjelju Božje riječi

Crkva slavi Nedjelju Božje riječiVATIKAN, 26. 1. 2020.
Papa Franjo je 30. rujna prošle godine objavio apostolsko pismo „Aperuit illis“ te time odredio da treća nedjelja kroz godinu bude posvećena slavljenju, razmišljanju i širenju Božje Riječi. Nedjelja Božje Riječi ustanovlljena je na blagdan sv. Jeronima i to u povodu 1600 godina od smrti ovog velikog poznavatelja Svetoga pisma i prevoditelja izvornih biblijskih tekstova na latinski. Ove godine Nedjelja Božje Riječi slavi se 26. siječnja.

Predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije nadbiskup Rino Fisichella predstavio je proteklih dana u Tiskovnom uredu Svete Stolice program proslave Nedjelje Božje riječi. Nadbiskup Fisichella istaknuo je da je Nedjelja Božje riječi pastoralna inicijativa u sklopu nove evangelizacije, kojoj je cilj oživjeti odgovornost vjernika prema poznavanju Svetog pisma, kao i prema njegovom navještaju i razumijevanju. Naveo je i veliku ekumensku vrijednost te inicijative koja se obilježava dan nakon završetka Molitvene osmine za jedinstvo kršćana te nedugo nakon što je u Italiji obilježen dan posvećen dijalogu između Židova i katolika.

“Ta nedjelja sve kršćane želi potaknuti da ne smatraju Bibliju samo jednom od brojnih knjiga na polici u svom domu, možda i prekrivenih prašinom, već oruđem koje može probuditi našu vjeru”, poručio je nadbiskup Fisichella, a izvijestio Vatican News.

Aperuit illis, apostolsko pismo u obliku motu proprija Svetoga Oca Franje kojim se ustanovljuje Nedjelja Božje riječi možete pročitati ovdje.

Izvor: Informativna katolička agencija