Od:
Do:

25. OBLJETNICA ŽUPNOG ČASOPISA ‘’MOČILE’’

25. OBLJETNICA ŽUPNOG ČASOPISA ‘’MOČILE’’KOPRIVNICA, 23. 12. 2019.
Uz razni duhovno-pastoralni sadržaj, koprivničko svetište Majke Božje Močilske može se pohvaliti i poznatim župnim glasilom ‘’Močile’’. U početcima kao mjesečnik, sada kao godišnjak, župni list jedno je od sredstava evangelizacije i približavanja vjernika župnoj zajednici. Također, već dvadeset i pet godina povijesti ovoga podravskog kraja bilježi se u ovom nadaleko poznatom i priznatom župnom listu. Od samog osnutka župni list uređuje i koordinira idejni začetnik mons. Leonard Markač, župnik.
 
- Osobno sam bio uvjerenja da bi nakon dvadeset i pet godina, bio pravi trenutak za reći dosta. Za to ima podosta razloga. Sve ih je nemoguće navesti. (...) Na promišljanje konačne odluke potakli su me mnogi župljani koji su načuli da Močile ne bi više izlazile. Tada mi je na pamet došla ona poznata latinska: ‘’Vox populi, vox Dei’’ - ‘’glas naroda, glas Božji’’. Narod je uvijek u pravu. I tako se sve prelomilo - ističe mons. Markač u obljetničkom uvodniku "Močila".
 
I ovogodišnji broj "Močila" donosi zanimljivosti iz vjerskog, društvenog, kulturnog i sportskog života čije teme potpisuju brojni suradnici:  Blaženka Jančić, Ljiljana Zagrajski, Petra Korenjak, Zlatko Vedriš, Stjepan Odobašić i drugi. Među ostalim mogu se pročitati priče o dobrim ljudima, intervju s bivšim varaždinskim biskupom mons. Josipom Mrzljakom, razgovor s mladim bračnim parom Dijanom i Petrom Lukačićem, uspješnim obrtnikom Ivom Matićem, kao i mladim nogometašem Slavena Belupa Vinkom Međimorcem, priču o sirotištu u Tanzaniji i još mnogo toga.

- Bacam svoj pogled unazad 25 godina kada smo krenuli, istina puni entuzijazma, planova i snova u jednu neizvjesnost. Ta se pak neizvjesnost, uz pouzdanje u Božju pomoć i naše čvrsto zajedništvo, pretvorila u realnost. Zahvalan sam Gospodinu na velikim stvarima koje je za nas učinio. Njemu sve pripada. Njemu i mi pripadamo. - zaključuje urednik, mons. Leonard Markač.
Ivon Fabijanec