Od:
Do:

"Uršuline zvjezdice" najbolji dječji zbor na 62. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži

"Uršuline zvjezdice" najbolji dječji zbor na 62. glazbenim svečanostima hrvatske mladežiVARAŽDIN, 7. i 8. 5. 2019.
Nakon što su u travnju postigli sjajan rezultat i osvojili prvo mjesto na 21. Smotri glazbenog stvaralaštva Varaždinske županije, „Uršuline zvjezdice", Zbor Katoličke osnovne škole Svete Uršule iz Varaždina, osvojio je prvo mjesto i na 62. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži.

Glazbene svečanost hrvatske mladeži najdugovječnije je školsko natjecanje u Republici Hrvatskoj. Svečanosti se održavaju od 1968. godine u Varaždinu, a ove su godine održane 7. i 8. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu. "Uršuline zvjezdice" pobijedile su u konkurenciji od 18 zborova iz cijele Hrvatske, izvevši zahtjevan desetominutni program.

- Ovo je veliki uspjeh za našu mladu školu. Ali, dakako i za naš grad, jer nakon više godina jedan varaždinski osnovnoškolski zbor pojavljuje se na državnoj smotri i pobjeđuje. Hvala Bogu našim „Uršulicama" i na našem zajedništvu, hvala časnim sestrama uršulinkama na potpori i molitvama, hvala roditeljima, hvala kolegama iz škole i svima koji nas prate i simpatiziraju. Hvala našem korepetitoru Danijelu Otu na sjajnoj klavirskoj pratnji i na potpori. Naši zborašići su mali, ali su veliki - izjavio je Višeslav Jaklin, katedralni orguljaš i voditelj zbora „Uršuline zvjezdice".