Od:
Do:

Otvorenje 6. salona vjerske fotografije

Otvorenje 6. salona vjerske fotografijeMOLVE, 12. 10. 2019.
Žena majka i vjera. tema je 6. Salona vjerske fotografije otvorenog u Molvama u subotu 12. listopada 2019. godine.

Svečanost je započela svetom misom u 18.00 sati koju je predslavio župnik o. Zdravko Tuba, nakon koje je svečano otvorena izložba fotografija u galeriji Molvarskog likovnog kruga. Ovaj duhovno-kulturni događaj odvija se u organizaciji  Molvarskog likovnog kruga – Molve i Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Izložbu je otvorio načelnik Općine Molve gospodin Zdravko Ivančan zahvalivši organizatoru izložbe za kontinuitet praćenja događanja na dobrobit župe, Marijina svetišta i Općine Molve. Prisutne je, kao suorganizator izložbe, pozdravio predsjednik Molvarskog likovnog kruga gospodin Vladimir Ivančan dok je gospodin Zvonimir Ivančan predstavio postav 6. Salona vjerske fotografije.

Postav izloženih radova obuhvaća fotografije pristigle na natječaj kao i izdvojene fotografije koje prikazuju bogatstvo obasjanih dana blagdana i svetkovina proslavljenih u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama.

Na natječaj su svoje fotografije poslali: Marija Belošević, Krešimir Belošević i Ivan Savićević Podgajski. Ujedno, u izložbu Salona uvrštene su i fotografije sudionika proslava blagdana i svetkovina u Marijinu svetištu: Valentina Belavića, Dinka Borozana, Đure Grčića, Deana Kosića i Sofije Paša.

Veliki trud u izložbu Salona uložio je gospodin Ivan Savićević Podgajski pripremom fotografija za tisak i grafičkim oblikovanjem tiskanog materijala. O duhovnom bogatstvu prikazanom u postavu Salona kao i Marijinoj blizini, zagovoru i ljepoti samoga svetišta govorio je o. Zdravko Tuba.

Svečanost otvorenja izložbe uljepšao je svojim glazbenim programom ženski pjevački sastav KUD-a Molve.

 
Župa Molve