Od:
Do:

Dan zahvale za primljene milosti i Marijanska procesija za život u Župi Uznesenja BDM u Molvama

Dan zahvale za primljene milosti i Marijanska procesija za život u Župi Uznesenja BDM u MolvamaMOLVE, 3. 10. 2020.
Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama prvu subotu u mjesecu posvetila je Bezgrešnom Srcu Marijinu. Tako je 3. listopada s posebnom radošću proslavljen u znaku zahvale Mariji za sve primljene milosti u ovoj hodočasničkoj 2020. godini, kao i za sve primljene milosti u pobožnosti Pet prvih subota u čast Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Kod zavjetne kapelice Majke Božje Molvarske duhovni je program započeo u 17.30 sati molitvom svete krunice. Euharistijsko slavlje u 18 sati predslavio je o. Zdravko Tuba, župnik, a nakon euharistije i posvete Bezgrešnom Srcu Marijinu slijedila je procesija sa svijećama uz čudotvorni kip Majke Božje Molvarske. Zatim je čudotvorni kip autom obišao cijelu župu. Vjernici su u molitvenom raspoloženju i s upaljenim svijećama na dvorišnim vratima i prozorima dočekali Marijin kip.

- U ovom osvijetljenom kipu koji je došao u svaku ulicu mjesta prepoznajemo Mariju koja kao naša Majka svojom blizinom dolazi do svakoga od nas te nam osvjetljujući put u noći pokazuje put kroz tamu ovoga svijeta, put do istinskoga svjetla koje je Isus. Ujedno, ovom smo se procesijom priključili Marijanskoj procesiji za život i svim vjernicima naše domovine moleći za zaštitu života i pravo na život nerođenih - poručio je domaći župnik o. Zdravko Tuba.

Hvala Gospodinu i Njegovoj Majci na svim darovanim nam milostima u ovoj hodočasničkoj 2020. godini!, poručuju iz Župe Molve.

 
Župa Uznesenja BDM Molve
Foto: Tanja Maleš