Od:
Do:

Karlo Kruljac proslavio mladu misu, uskoro još tri mladomisnička slavlja u Varaždinskoj biskupiji

Karlo Kruljac proslavio mladu misu, uskoro još tri mladomisnička slavlja u Varaždinskoj biskupijiVARAŽDIN, 24. 6. 2018.
Varaždinska je biskupija od subote 16. lipnja bogatija za četiri nova svećenička zvanja.
 
Podsjetimo, Marko Domiter, Karlo Kruljac, Mišel Kovačević i Nikica Posavi po rukama varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka primili su sakrament svetoga reda. Nakon što su zaređeni za prezbitere mjesne Crkve, slijedi slavlje mladih misa koje će kandidati proslaviti u svojim matičnim župama.
 
Prvi je mladu misu proslavio vlč. Karlo Kruljac i to u nedjelju 24. lipnja u varaždinskoj Župi svetog Josipa na Banfici. „Po Kristu, i s Kristom, i u Kristu“ bilo je geslo njegovog svećeničkog poslanja, a bila je to ujedno prva mlada misa u ovoj župi.

Svoje će mlade mise idućih tjedana proslaviti i preostala trojica ovogodišnjih mladomisnika Varaždinske biskupije. Nikica Posavi slavit će mladu misu u nedjelju 8. srpnja u 11 sati u župnoj crkvi svete Marije Magdalene u Ivancu, Marko Domiter mladu će misu imati u nedjelju 15. srpnja u 11 sati u župnoj crkvi Majke Božje Snježne u Trnovcu, dok će Mišel Kovačević svoj velik dan imati u nedjelju 22. srpnja također u 11 sati u župnoj crkvi svetog Mihaela arkanđela u Miholjancu.
 
Uoči mladih misa u svakoj od župa slavljenika bit će trodnevne duhovne priprave. Slavlje samih mladih misa, tradicionalno započinje u roditeljskoj kući gdje mladomisnici primaju blagoslov svojih roditelja, a zatim u procesiji, uz pjesmu i molitvu, zajedno s ostalim vjernicima kreću prema crkvi i euharistijskom slavlju.