Od:
Do:

Čazmansko-varaždinski kaptol Duha Svetoga obilježio je svetkovinu Duha Svetoga

Čazmansko-varaždinski kaptol Duha Svetoga obilježio je svetkovinu Duha SvetogaVETERNICA, 2. 6. 2020.
U Duhovnom centru na Veternici, 2. lipnja 2020. godine, na Duhovski utorak, održan je redoviti godišnji susret kanonika Čazmansko-varaždinskog zbornog kaptola Duha Svetoga.

Uz svih šest realnih kanonika Zbornog kaptola, susretu je prisustvovao i varaždinski biskup mons. Bože Radoš. Susret je započeo zajedničkom molitvom u crkvi Majke Božje Žalosne nakon koje je uslijedila sjednica prema utvrđenom dnevnom redu. Sjednicu je vodio prepošt Zbornog kaptola preč. Damjan Koren.  Budući da je ovo bio prvi susret biskupa Radoša sa Zbornim kaptolom, točke sjednice obuhvaćale su teme od prikaza povijesnog hoda Kaptola do današnjeg djelovanja i stanja Zbornog kaptola.

Nakon sjednice slijedila je zajednička molitva pjevane Večernje te euharistija koju je predvodio biskup Radoš. U propovijedi je biskup kanonicima uputio svoju pastirsku riječ poticaja i podrške na temelju  Božje riječi.

Ovo obilježavanje svetkovine Duha Svetoga, koju kanonici slave svake godine, završilo je zajedničkom večerom i bratskim druženjem u Duhovnom centru Varaždinske biskupije na Veternici.