Od:
Do:

U duhovnom centru Varaždinske biskupije na Veternici održan 23. čakovečki kamp za dječake

U duhovnom centru Varaždinske biskupije na Veternici održan 23. čakovečki kamp za dječakeVETERNICA, 23. - 25. 3. 2018.
U razdoblju od 23. do 25. ožujka održan je 23. čakovečki kamp za dječake u duhovnom centru Varaždinske biskupije „Veternica“. Kamp je okupio dječake iz Međimurske, Varaždinske i Koprivničko – križevačke županije, te grada Zagreba. Na kampu je sudjelovalo ukupno 27 dječaka i 9 voditelja.

U milosnom vremenu korizme zajedno smo kroz upoznavanje Velikog tjedna dublje promišljali o Isusovoj ljubavi i žrtvi na križu. Uz zajedništvo, igru i molitvu otvarali smo svoja srca neizmjernoj Božjoj ljubavi koju On ima prema svakom čovjeku.

U prigodnoj radionici dječaci su uz pomoć voditelja izrađivali križeve od drveta. Kroz razgovor i ispit savjesti svoja smo srca mogli očistiti u sakramentu svete ispovijedi. U kratkom klanjanju na kraju  subotnjeg dana  zahvalili smo Isusu na svemu što čini u našim životima.

U zajedničkoj molitvi križnog puta otkrivali smo blisku Božju prisutnost u svakodnevici svakoga od nas te smo na kraju, u trenucima tišine, svi zajedno mogli Bogu predati sve i moliti ga za Njegovo vodstvo u našim životima. Dječaci su svaki dan sudjelovali na svetoj misi, a na Cvjetnicu smo još više promišljali o Isusovom slavnom ulasku u Jeruzalem, kao i o Njegovoj muci i smrti na križu u čitanju Muke.

Ohrabrili smo se da ponosno, radosno i uzdignute glave hodamo s Isusom, bez obzira na poteškoće i križ kojega smo kao kršćani pozvani nositi.

Zahvaljujemo onima koji su nas pratili svojim molitvama i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj kamp održi. Posebno hvala vlč. Damjanu na gostoprimstvu, razumijevanju i riječima ohrabenja, kao i našem kuharu koji se uvijek dobro pobrine za tjelesnu okrjepu.
 
Matija Pantaler