Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Ljetni program na Krapnju

KRAPANJ, 31. 8. 2016.
Ove godine na Krapnju, u kući EMAUS II, gdje se ljeti okupljaju kursiljisti, bilo je više raznih sadržaja i susreta po grupama čiji termini traju po tjedan dana. Tematski programi bili su organizirani za po dvije grupe srednjoškolaca i studenata, mlađe obitelji, vjeroučitelje, radničku mladež, suradnike a cijeli ciklus počeo je s tečajem za branitelje. Ovogodišnja sezona bit će zaključena novim tečajem za branitelje početkom rujna.
Neki turnusi mladih prihvatili su po 90 sudionika koliki je i najveći raspoloživi kapacitet.
Svoj termin imali su, već tradicionalno, i bogoslovi Varaždinske biskupije. Njih je i ove godine pohodio biskup mons. Josip Mrzljak te ostao s njima par dana.
Ovdje donosimo kraći osvrt na suradnički tjedan koji je bio od 22-27.kolovoza. Okupilo se, s nakanom da spoje odmor tijela i zamah duha, 30-ak suradnika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, od toga 6-ero iz naše biskupije. Voditelj susreta bio je vlč. Andrija Vrane sa suradnicima. Ovogodišnji sadržaj bio je baziran na Papinoj pobudnici „Radost evanđelja“ koja kao da je upravljena baš kursiljistima. Cilj je bio razrada strukture samog tečaja Kursilja, praktična svjedočenja o pojedinim vlastitim susretima s Gospodinom i razrada prvih tema za trodnevni tečaj odraslih sudionika. Posebno su bila snažna svjedočenja nazočnih o milosnim doživljajima, Božjim dodirima vezano uz svjedočku temu Kršćanin u svojoj Crkvi. U zaključnom osvrtu sudionika bilo je izraženo veliko zadovoljstvo zbog višekratnih klanjanja pred Presvetim, zdušno slavljenje euharistije i snažni izražaj zajedništva i radosti.
Svi smo se vratili obogaćeni i osnaženi za nove korake u evangelizaciji, za već najavljene i očekivane tečajeve, po našim župama, u predstojećoj pastoralnoj godini.