Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika

Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika strukovno je privatno vjerničko društvo u Katoličkoj Crkvi u smislu kan. 215, 298 i 299 Zakonika kanonskoga prava. U Zagrebu je osnovano 1993. godine s ciljem da okuplja djelatnike u izobrazbi i odgoju radi izmjene iskustava, duhovnog i strukovnog napretka članova i zajedničkog djelovanja, kako bi što bolje služili onima koji su im povjereni i svjedočili za općeljudske vrijednosti u svjetlu Kristovog nauka i njegova primjera.

Nakon što je dvije godine u Varaždinu djelovao Ogranak zagrebačkog Društva, 13. ožujka 2003. godine na II. godišnjoj skupštini donesena su nova pravila Društva kojima varaždinski Ogranak postaje samostalno Društvo HKDPD Varaždin.

Sjedište Društva je u Varaždinu, Pavlinska 4, 42000 Varaždin, a predsjednik Društva je prof. Darko Rogulja. U svom radu Društvo se nadahnjuje primjerom života i djela bl. Alojzija Stepinca, sv. Marka Križevčanina te Sluge Božjeg Ivana Merza. Duhovni asistent je po dekretu varaždinskog biskupa msgr. Marka Culeja svećenik Josip Koprek.