Od:
Do:

Zahvalni susreti volontera Caritasa varaždinske biskupije

Zahvalni susreti volontera Caritasa varaždinske biskupijeVARAŽDIN, 29. i 30.12.2020.
Caritas varaždinske biskupije ove je godine zbog poznate epidemiološke situacije odustao od organizacije godišnjeg zahvalnog druženja volontera te su u ovim uvjetima organizirali svečani doručak s volonterima biskupijskog Caritasa u dvije smijene 29. i 30 prosinca.

Tim činom zajedništva vodstvo biskupijskog Caritasa na čelu s predsjednikom mons. Antunom Perčićem i ravnateljem Antom Šolom zahvalili su volonterima koji tokom čitave godine daruju svoje vrijeme i snagu omogućujući ponajprije funkcioniranje Caritasove pučke kuhinje, a potom i svih drugih odjela organizirane Caritasove pomoći najpotrebitijim stanovnicima Varaždinske biskupije.

Biskupijski Caritas osigurao je volonterima i mali znak pažnje i zahvale u obliku simbolične božićnice, a volonterima jubilarcima uručeni su i skromnim darovi. Nagrađeni volonteri jubilarci 2020. godine su Katica Miličić za 25 godina volontiranja, Dragica Ceglec za 15 godina volontiranja, Štefanija Đurđek i Božica Bernat za 10 godina volontiranja te Marinka Rohtek i Ljiljana Patrčević za 5 godina volontiranja u biskupijskom Caritasu.

Uoči doručka u srijedu, 30. prosinca mons. Antun Perčić blagoslovio je prostore Caritasovog centra te istovremeno zahvalio okupljenim volonterima na požrtvovnom i predanom radu kojim svjedoče svoju opredjeljenost za dobro, osjetljivost za one koji su u potrebi i pomažu Crkvi da preko njihovih ruku dođe do najpotrebnijih.

Ravnatelj Ante Šola pak je zahvaljujući volonterima istaknuo kako je unatoč teškim uvjetima rada i ograničenim donacijama i resursima Caritasova pučka kuhinja čitave godine dobro funkcionirala te da ni jednoga dana, unatoč epidemiji, nije izostao obrok pomoći korisnicima Pučke kuhunje.

Anita Treščec