Od:
Do:

Zahvalni susreti volontera Caritasa varaždinske biskupije

Zahvalni susreti volontera Caritasa varaždinske biskupijeVARAŽDIN, 29. i 30.12.2020.
Caritas varaždinske biskupije ove je godine zbog poznate epidemiološke situacije odustao od organizacije godišnjeg zahvalnog druženja volontera te su u ovim uvjetima organizirali svečani doručak s volonterima biskupijskog Caritasa u dvije smijene 29. i 30 prosinca.

Tim činom zajedništva vodstvo biskupijskog Caritasa na čelu s predsjednikom mons. Antunom Perčićem i ravnateljem Antom Šolom zahvalili su volonterima koji tokom čitave godine daruju svoje vrijeme i snagu omogućujući ponajprije funkcioniranje Caritasove pučke kuhinje, a potom i svih drugih odjela organizirane Caritasove pomoći najpotrebitijim stanovnicima Varaždinske biskupije.

Biskupijski Caritas osigurao je volonterima i mali znak pažnje i zahvale u obliku simbolične božićnice, a volonterima jubilarcima uručeni su i skromnim darovi. Nagrađeni volonteri jubilarci 2020. godine su Katica Miličić za 25 godina volontiranja, Dragica Ceglec za 15 godina volontiranja, Štefanija Đurđek i Božica Bernat za 10 godina volontiranja te Marinka Rohtek i Ljiljana Patrčević za 5 godina volontiranja u biskupijskom Caritasu.

Uoči doručka u srijedu, 30. prosinca mons. Antun Perčić blagoslovio je prostore Caritasovog centra te istovremeno zahvalio okupljenim volonterima na požrtvovnom i predanom radu kojim svjedoče svoju opredjeljenost za dobro, osjetljivost za one koji su u potrebi i pomažu Crkvi da preko njihovih ruku dođe do najpotrebnijih.

Ravnatelj Ante Šola pak je zahvaljujući volonterima istaknuo kako je unatoč teškim uvjetima rada i ograničenim donacijama i resursima Caritasova pučka kuhinja čitave godine dobro funkcionirala te da ni jednoga dana, unatoč epidemiji, nije izostao obrok pomoći korisnicima Pučke kuhunje.

Anita Treščec


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika