Od:
Do:

Imenovanja, premještaji i razrješenja u Varaždinskoj biskupiji

Imenovanja, premještaji i razrješenja u Varaždinskoj biskupiji VARAŽDIN, 23. 7. 2020.
Odlukom varaždinskog biskupa, mons. Bože Radoša, ususret novoj pastoralnoj godini, u Varaždinskoj biskupiji određena su sljedeća imenovanja, premještaji i razrješenja svećenika:

Vlč. Lovro Biškup, mladomisnik, imenuje se župnim vikarom u Župi sv. Vida mučenika u Pitomači.

Vlč. Ivica Cujzek imenuje se župnikom u Župi sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu.

Vlč. Mihael Čavlek imenuje se župnikom u Župi sv. Fabijana i Sebastijana mučenika u Oštricama.

Vlč. dr.sc. Hrvoje Damiš razrješuje se službe župnog vikara u Župi sv. Jakoba Starijeg apostola u Prelogu i imenuje se biskupijskim povjerenikom za pastoral studenata i župnim upraviteljem u Župi Majke Božje Snježne u Trnovcu.

Vlč. Josip Đurin razrješuje se službe župnika u Župi sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu i stavlja se na raspolaganje za službu u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu.

Vlč. Josip Hadrović razrješuje se službe župnika u Župi Majke Božje Snježne u Trnovcu i imenuje se na daljnji mandat biskupijskim ekonomom.

Vlč. Filip Jakupec, mladomisnik, imenuje se župnim vikarom u Župi sv. Jurja mučenika u Đurđevcu.

Vlč. Andrija Kopjar razrješuje se službe župnog upravitelja u Župi Bezgrešnog Začeća BDM u Lepoglavi i imenuje se župnim vikarom u Župi sv. Marije Magdalene u Ivancu.

Preč. mr.sc. Anđelko Košćak imenuje se biskupskim vikarom za kler i biskupijskim povjerenikom za kulturnu baštinu.

Vlč. dr.sc. Kristijan Kuhar inkardiniran je u Varaždinsku biskupiju.

Vlč. Mišel Kovačević razrješuje se službe župnog vikara u Župi sv. Marije Magdalene u Ivancu i upućuje se na daljnji studij pedagogije u Rim.

Vlč. Karlo Kruljac razrješuje se službe župnog vikara u Župi sv. Vida mučenika u Pitomači i imenuje se župnim vikarom u Župi sv. Jakoba Starijeg apostola u Prelogu.

Vlč. Pavao Markač razrješuje se službe župnika u Župi Uznesenja BDM u Svetoj Mariji i umirovljuje.

Vlč. Nikola Markušić, razrješuje se službe župnika u Župi sv. Josipa u Novom Virju i imenuje se župnikom u Župi Majke Božje Fatimske u Orehovici i biskupijskim povjerenikom za pastoral Roma.

Vlč. Nenad Piskač razrješuje se službe župnika u Župi svete Majke Terezije u Starigradu u Koprivnici i imenuje se župnikom u Župi Bezgrešnog Začeća BDM u Lepoglavi.

Vlč. Siniša Preiner razrješuje se službe župnika u Župi Sveta tri kralja u Goli i službe župnog upravitelja u Župi Presvetog Trojstva u Ždali i imenuje se župnikom u Župi sv. Vida mučenika u Pitomači.

Vlč. Ivica Puškadija, st., razrješuje se službe župnika u Župi sv. Vida mučenika u Pitomači i imenuje se župnikom u Župi sv. Majke Terezije u Starigradu u Koprivnici.

Vlč. Mario Rukelj razrješuje se službe župnika u Župi sv. Fabijana i Sebastijana mučenika u Oštricama i imenuje se župnikom Uznesenja BDM u Belici.

Vlč. Damir Slamek razrješuje se službe župnika u Župi Majke Božje Fatimske u Orehovici i službe člana i predsjednika biskupijskog Povjerenstva za pastoral Roma i imenuje se župnikom u Župi sv. Josipa u Novome Virju.

Vlč. Leonardo Šardi imenuje se župnim upraviteljem u Župi Uznesenja BDM u Svetoj Mariji.

Vlč. mr.sc. Stjepan Šoštarić razrješuje se službe župnika u Župi Uznesenja BDM u Belici i imenuje se župnikom u Župi Sveta tri kralja u Goli i župnim upraviteljem u Župi Presvetog Trojstva u Ždali.

Fra Anđelko Rakhel, OFM, na prijedlog mjerodavnog poglavara, razrješuje se službe župnog vikara u Župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu i imenuje se pastoralnim suradnikom u istoimenoj Župi.

Fra Željko Železnjak, OFM, na prijedlog mjerodavnog poglavara, razrješuje se službe župnika u Župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu i imenuje se župnim vikarom u istoimenoj Župi.

Fra Josip Župan, OFM, na prijedlog mjerodavnog poglavara, razrješuje se službe župnog vikara u Župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu i imenuje se župnikom u istoimenoj Župi.