Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Festival Dobrog pastira



Sa željom da se Svjetski molitveni dan za sveta duhovna zvanja, koji se obilježava na nedjelju Dobrog Pastira, dolično obilježi u Varaždinskoj biskupiji i samome gradu Varaždinu, predstojnik ureda za pastoral duhovnih zvanja vlč. Antun Štefan je pokrenuo Festival „Dobri Pastir“ na kojemu bi sudjelovali zborovi mladih Varaždinske biskupije.
Nakana je da se pjesmom slavi i moli Gospodina da pošalje novih radnika u svoju žetvu, i da se ujedno promoviraju sveta duhovna zvanja.
 
Prvi Festival je održan 2006. godine u varaždinskoj katedrali, a već iduće godine održava se u crkvi Dobrog Pastira u Varaždinu u župi sv. Fabijana i Sebastijana. Festival organizira Ured za crkvenu glazbu i Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata Varaždinske biskupije.
 
Festival se je nastavio održavati u crkvi Dobrog Pastira gdje je i doživio svoju 10-u obljetnicu koju je slavio 2015. godine. Nakon 10-og Festivala, on poprima karakteristiku samog pastira i „odlazi“ na put po Varaždinskoj biskupiji. 2016. godine, Festival organizira Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata i Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije, a Festival se održava u Čakovcu u crkvi sv. Antuna Padovanskog. 2017. godine, Festival odlazi u Koprivnicu u župu sv. Nikole biskupe, a organizira ga Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata Varaždinske biskupije sa voditeljima zborova koprivničkih župa.
 
Do sada je na Festivalu nastupilo veliki broj zborova mladih i solista župnih i samostanskih zajednica Varaždinske biskupija, kao i brojni gosti Festivala.
Nastupali su VIS-vi bogoslova i sjemeništaraca, zborovi raznih redova časnih sestara od kojih su u sjećanju ostale časne sestre Uršulinke iz Slovenije pod nazivom „Urška bend“. Gosti su bili i: VIS „Žeteoci“, Čedo i Matija Antolić, Bernarda Brunović iz Švicarske, Antonio Tkalec, Marija Husar, zbor franjevačkih bogoslova, zbor klasične gimnazije iz Virovitice i mnogi drugi.
 
Festival se redovito održava na 4. vazmenu nedjelju – nedjelju Dobrog Pastira.