Od:
Do:

Zbor župe Klenovnik hodočastio Majci Božjoj Bistričkoj

Zbor župe Klenovnik hodočastio Majci Božjoj BistričkojKLENOVNIK, 28. 7. 2020.
Oko dvadesetak članova župnog zbora župe Presvetog Trojstva iz Klenovnika, zajedno s nekoliko pridruženih članova, u utorak 28. srpnja hodočastilo je Majci Božjoj Bistričkoj. Kako i sami ističu: bilo je to uistinu jedno od najljepših i najintimnijih hodočašća članova klenovničke župe.

Po dolasku ih je dočekala potpuno prazna bazilika. Kao što je i običaj, pozdravili su Majku Božju Bistričku njima vrlo dragim marijanskim pjesmama; Majko Božja Bistrička moli za nas, Lijepa si lijepa, O divna djevice i Zdravo Djevo, kraljice Hrvata. Kao poseban član, zboru se pridružio i velečasni Josip Jagarčec, župnik župe Presvetog Trojstva u Klenovniku koji je na svoje, ali i na veliko iznenađenje i radost svojih župljana, po prvi puta ikad, sam predvodio svetu misu za oltarom bistričke bazilike. „Posebno smo sretni jer smo kao zbor animirali pjevanje tijekom svete mise, ali i predvodili krunicu prije početka euharistijskog slavlja. Po završetku, uputili smo se na Kalvariju, gdje smo se uz pjesmu i prigodna čitanja, a koja su preuzeli članovi župnog zbora, sjetili Kristove muke i uskrsnuća“ ističe Vedran Ovčar, jedan od članova župnog zbora.

Pjevači te ostali župljani, posebno zahvaljuju svom župniku Josipu na prikazanoj svetoj misi za sve njih, na podršci u organiziranju ovog hodočašća i na duhovnom vodstvu u ovim izazovnim vremenima. Vedran, jedan od pripadnika župnog zbora, također zahvaljuje svim članovima župnog zbora i pridruženim mještanima na uistinu prekrasnom hodočašću gdje su uz molitvu, a posebno pjesmom proslavili Onu koja je postavljena za Kraljicu Neba i Zemlje. Djevice slavna i blagoslovljena, Gospođo naša, Posrednice naša, Zagovornice naša! Sa svojim nas Sinom pomiri, svojemu nas Sinu preporuči, svojemu nas Sinu izruči. Amen.

Fotografije i tekst: Župa Presvetog Trojstva Kelenovnik