Od:
Do:

Koncertom popularne duhovne glazbe započela duhovska osmina u Varaždinu

Koncertom popularne duhovne glazbe započela duhovska osmina u VaraždinuVARAŽDIN, 31. 5. 2019.
Više od dva sata publika i izvođači slavili su Gospodina na Franjevačkom trgu u Varaždinu, u petak 31. svibnja 2019.

Sestre Palić, Antonio Tkalec, Hanna Pölhe, sestre Halužan, Petar Buljan i vlč. Tihomir Kosec nastupili su na ovogodišnjem koncertu popularne duhovne glazbe u sklopu duhovske osmine koju već tradicionalno organizira Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije te tako pjesmom i molitvom, zajedno sa svim posjetiteljima započeli devetnicu uoči svetkovine Duhova.

Osim toga, ova večer slavljenja u središtu Varaždina imala je i humanitarnu notu. Naime, tijekom koncerta, posjetitelji su mogli donirati dobrovoljne priloge za obnovu kuće za trudnice Udruge "Betlehem" u Varaždinu. To je sedma takva kuća Udruge Betlehem u Hrvatskoj. Njena primarna namjena, uz duhovno savjetodavni centar, bit će prihvat majki s djecom kojima će se, uz besplatni smještaj, omogućiti zaposlenje i integracija u društvo.

Ovom događaju pridružila se i sve poznatija mlada talentirana umjetnica iz Čakovca Eva Vukina koja je i tijekom ovog koncerta crtala. Motiv je bila sv. Majka Terezija iz Kalkute koja u rukama drži dijete, a kako nam je posvjedočila Eva, nadahnuće za ovaj motiv dobila je upravo kroz molitvu devetnice ovoj svetici.

Na kraju koncerta, slika je prodana, a prihod je također doniran Udruzi "Betlehem" Varaždin.

Ovaj koncert pokazatelj je da se i u Varaždinskoj biskupiji počinje događati jedno duhovno buđenje te da su i manji gradovi potrebni ovakvih sadržaja. Prepoznali su to i sami izvođači te dali podršku i ohrabrenje da ovakvih događaja bude što više.

Nakon koncerta s nama je svoje dojmove podijelio i predstojnik Ureda za mlade Varaždinske biskupije vlč. Tihomir Kosec ne krijući radost zbog održanog koncerta i oduševljenje reakcijom publike, iskreno zahvaljujući najprije Gospodinu na svemu ovome što se dogodilo, a onda i svima onima koji su dijeliće sebe ugradili u ovaj događaj.
 
Tekst: Iva Kuzmić
Fotografie: Siniša Conar