Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Projekti

Blagoslovom varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka 23. listopada 2017. godine svoja je vrata otvorio novoizgrađeni Caritasov centar Varaždinske biskupije na Banfici. Na adresi Bombellesova cesta bb, na području Župe svetog Josipa, na novoizgrađenih 1500 kvadratnih metara prostora Caritas Varaždinske biskupije je objedinio sve svoje djelatnosti; pučku kuhinju s pratećim objektima za skladištenje i hladnim komorama, ljekarnu, dječji odjel, odjel za odjeću i obuću, odjel za osobe s invaliditetom, odjel podjele paketa živežnih namirnica, novčane pomoći, namještaja, posuđa i drugih potrepština.

U ovim odjelima Biskupijskog Caritasa radi organizirano oko 50 volontera. Rad u župnim caritasima organiziran je također na volonterskoj bazi. Dva puta godišnje Biskupijski Caritas priređuje susret s predstavnicima (voditeljima, suradnicima i volonterima) župnih Caritasa, duhovna obnova i susret kada se predaju godišnja izvješća o radu. Također dva puta godišnje priređuje susrete s roditeljima petero i više malodobne djece.

Pod okriljem Biskupijskog Caritasa djeluju i dvije ustanove. To su Dom za starije i nemoćne "Sv. Ivan Krstitelj" u Ivancu, te Dnevni boravak djece "Dr. Antun Bogdan" u Čakovcu.