Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Peta korizmena nedjelja – Nedjelja župnog Caritasa

 

Na poziv varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka i Caritasa Varaždinske biskupije i ove će se godine na petu korizmenu nedjelju u našoj biskupiji obilježiti Nedjelja Caritasa. 

Biskup Mrzljak u svom pozivu vjernicima varaždinske biskupije ističe svoju želju da ove godine naglasak bude na župnom Caritasu jer glavni dio karitativne aktivnosti spada na župu.

"U župi se ljudi najbolje poznaju i upoznaju, najlakše nalaze one koji su u potrebi, ali i one koji su spremni pomoći. Pri tome, u prvom redu idemo za tim da u župi stvaramo ozračje za međusobno prihvaćanje, za solidarnost, za to kako da čovjeku, pa i onom najsiromašnijem, vratimo njegovo ljudsko dostojanstvo. Caritas u svoju skrb za sve ljude u župi uključuje i one koji ne dolaze u crkvu, utvrđujući i na taj način vjeru u Krista koji nas ljubi. Ovakav angažman pomaže u izgradnji zajednice u župi. Zato bi svaka župa trebala imati svoj župni Caritas", napominje biskup Mrzljak u svom pozivu. Pritom biskup podsjeća na zadaće župnog Caritasa koji okuplja sve svoje župljane, potiče ih na osjetljivost prema potrebama bližnjih, odgaja za međusobnu pomoć, solidarnost i odgovornost, organizira pomoć, koordinira razne aktivnosti pružanja pomoći i neprestano prati stanje u župi, otkrivajući različite vrste siromaštva.

Na poziv biskupa Mrzljaka milostinja prikupljena pete korizmene nedjelje 22. ožujka ići će za potrebe župnog Caritasa. Varaždinski biskup svim je djelatnicima i volonterima župnih Caritasa zaželio plodnu Korizmu i blagoslovljen Uskrs.