Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Caritas Varaždinske biskupije poziva:

BUDITE DARIVATELJI POTREBITIH

Pomoć se može uplatiti Caritasu Varaždinske biskupije na račun:

IBAN HR 9523600001101733293

Zahvaljujući donatorima Caritas Varaždinske biskupije tijekom 2014. godine pomogao je mnogim pojedincima i obiteljima koje su u raznim potrebama i žive u teškim socijalnim prilikama.

Nesebičnost, darežljivost i dobrota srca mnogobrojnih dobročinitelja, među kojima su župe Varaždinske biskupije, veće i manje tvrtke te pojedinačni dobrotvori, omogućila je da se kroz proteklu godinu učine mnoga dobra djela.

Tako je u Caritasovoj pučkoj kuhinji pripremljeno i podijeljeno 108.500 toplih obroka, Caritasova donacijska ljekarna podijelila je 22.100 originalnih pakiranja lijekova siromašnima, a Caritasov odjel obuće i odjeće te dječji odjel podijelio je 91 tonu razne robe. Kako bi izbjegli iskopčanja, Biskupijski Caritas podmirio je razne režijske troškove u ukupnom iznosu od 642 tisuće kuna. Darovano je 1.670 obiteljskih paketa s raznim namirnicama i potrepštinama. Biskupijski Caritas prikupljenim sredstvima stipendira već 17 godina po 10 darovitih učenika iz ugroženih obitelji. Invalidnim osobama darovan je 51 bolnički krevet, 75 invalidskih kolica, 322 hodalice i 850 paketa pelena za odrasle. Biskupijski Caritas u svom sastavu ima i dvije ustanove. Dnevni boravak djece s poteškoćama u razvoju u Čakovcu skrbi o 20-ero invalidne djece, a Dom za starije i nemoćne u Ivancu ima 105 korisnika.

Bez pomoći darivatelja sve ove djelatnosti ne bi bile moguće, stoga Biskupijski Caritas zahvaljuje svima na dobroti srca i poziva da se nastavi pružati ruka pomoćnica svima potrebitima kojima je ugrožena egzistencija zbog teških životnih prilika.

Ured Caritasa Varaždinske biskupije:
Zagrebačka ul. 3
42000 VARAŽDIN
tel/fax: 042 320-205

e-mail: caritas.biskupije.varazdin@gmail.com