NaslovnaDjelatnostiFotogalerijeVideoAudioOdjeciKontakt

Web stranica

O zbivanjima u životu Crkve i raznolikim pastoralnim i liturgijskim aktivnostima na području Varaždinske biskupije javnost izvješćuju katolički i svjetovni mediji, a značajan doprinos informiranju daje službena mrežna stranica na internetu, koja je otvorena uz 5. obljetnicu osnutka biskupije, 5. srpnja 2002. godine. Mrežnu stranicu, koja se svakodnevno ažurira vijestima, najavama i obavijestima, od početka uređuje i održava novinarka Jasminka Bakoš-Kocijan.

Među redovitije korisnike mrežne stranice spadaju svjetovni mediji koji prema mogućnostima prenose njezin sadržaj. S godinama se uvidjelo kako pojedinačna područja pastoralnog djelovanja imaju potrebu za ovakvim oblikom komunikacije i prisutnosti u javnom prostoru te su otvarane nove stranice pojedinih ureda naše Biskupije: Katehetski ured, Pastoral mladih, Obiteljski centar, Crkvena glazba… 2009. napravljen je i redizajn mrežne stranice kao odgovor na stalne promjene u internetskoj komunikaciji.

Te stalne promjene u internetskoj komunikaciji pokrenule su još jedan sveobuhvatan redizajn mrežne stranice Varaždinske biskupije 2014. godine u koji se uključio i Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Temeljni cilj nove mrežne stranice je informirati o važnim crkvenim događajima i, na neki način, izvršiti funkciju informativnog servisa. No, osim toga, internetske komunikacije nam omogućuju da budemo cjelovitije i organiziranije prisutni u medijskom prostoru te bismo, osim informacije, svoju prisutnost na webu trebali zaokružiti i formativnim, evangelizacijskim sadržajima koji opet mogu poslužiti drugim medijima, ali i pojedinačnim vjernicima koji posjećuju našu web stranicu. 

Dakle, ciljana publika su drugi mediji, ali i pastoralni djelatnici (svećenici, vjeroučitelji, animatori) te vjernici koji se na ovaj način žele informirati o događajima u našoj biskupiji, Crkvi u Hrvatskoj, ali i u svijetu.

Želja nam je u slučajnim ili namjernim posjetiteljima naše stranice pobuditi zanimanje za Crkvu i njezine aktivnosti, podučiti ih, informirati, evangelizirati...

Na kraju, voljeli bismo da naši posjetitelji nakon posjeta mrežnoj stranici Varaždinske biskupije dobe uvid u raznovrsnost pastorala, inicijativa, događaja, ali i bogatstvo sadržaja koje nudi Crkva uz njezino aktivno zalaganje u svijetu. Željeli bismo da im naša web stranica bude polazišna točka kada traže informaciju o vjerskim događanjima na lokalnoj razini, ali i da uvide međusobnu povezanost Crkve u Hrvata i svijetu.