NaslovnaDjelatnostiFotogalerijeVideoAudioOdjeciKontakt

Informativna djelatnost

Informativna djelatnost Varaždinske biskupije sastoji se u informiranju vjernika i svih ostalih zainteresiranih, kao i šire javnosti putem katoličkih i svjetovnih medija o događajima u ovoj mjesnoj Crkvi.

Novinarka Jasminka Bakoš-Kocijan od samog osnutka biskupije, 1997. godine, nastojala je stvoriti mrežu suradnika na području biskupije kako bi svi važniji događaji bili popraćeni i predstavljeni putem crkvenih i svjetovnih medija. Osim toga uspostavljena je dobra suradnja s medijskim djelatnicima svjetovnih lokalnih i nacionalnih medija koji se pravovremeno obavještavaju o pojedinim događajiima kako bi ih oni mogli najaviti i popratiti za javnost u tiskanim i elektronskim glasilima.

Dobra suradnja s medijima bila je podržana i poticana još za vrijeme prvog varaždinskog biskupa mons. Marka Culeja,  a nastavljena je i s njegovim nasljednikom, sadašnjim varaždinskim biskupom mons. Josipom Mrzljakom.

Mons. Josip Mrzljak posebno je otvoren za dijalog i komunikaciju s medijima, organizirajući redovite susrete s medijskim djelatnicima o Božiću i Uskrsu kao i godišnji susret medijskih djelatnika povodom Svjetskog dana sredstava društvene komunikacije na 7. uskrsnu nedjelju.