Od:
Do:

Mons. Juraj Batelja na završetku godišnjeg klanjanja u Župi sv. Nikole biskupa u Varaždinu

Mons. Juraj Batelja na završetku godišnjeg klanjanja u Župi sv. Nikole biskupa u VaraždinuVARAŽDIN, 14. 11.2018.
U Župi svetog Nikole u Varaždinu mons. Juraj Batelja, u srijedu 14. studenoga 2018. predvodio je euharistijsko slavlje na završetku godišnjeg klanjanja koje se od ove godine, po prvi put, održava na novi datum, na blagdan svetog Nikole Tavelića.

Uz župnika preč. Stjepana Najmana, u koncelebraciji je bilo desetak svećenika novoosnovanog Istočnovaraždinskog dekanata.

Ovaj susret bio je prilika i za obilježavanje osamdesete obljetnice euharistijskog kongresa koji je u Varaždinu, od 27. do 29. lipnja 1938. održao blaženi Alojzije Stepinac. Stoga je prije misnog slavlja mons. Batelja okupljenim vjernicima održao kratko predavanje o tom kongresu.

U prigodnoj prezentaciji uz predavanje okupljeni su imali priliku vidjeti svjedočanstvo fotografskih zapisa o danima kada se oko Isusa u euharistijskom otajstvu okupilo oko pedeset tisuća ljudi.

Mons. Batelja potaknuo je svećenike i vjernike na nasljedovanje primjera blaženog Alojzija, za čije se što skorije proglašenje svetim molimo, a u homiliji potaknuo je na euharistijsku pobožnost po primjeru našeg blaženika koristeći riječi njegovih homilija. Time je pokazao nemjerljivu vrijednost našeg sveca za svakodnevni rast u svetosti, što mu iz dana u dan, na putu do proglašenja svetim, daje na važnosti za sveopću Crkvu.
Tekst: Silvio Košćak
Fotografije: Silvio Košćak; iz župne spomenice