Od:
Do:

Biskup Radoš posjetio multifunkcionalni Centar u izgradnji u romskom naselju u župi Petrijanec

Biskup Radoš posjetio multifunkcionalni Centar u izgradnji u romskom naselju u župi PetrijanecPETRIJANEC, 7. 5. 2020.
Varaždinski biskup Bože Radoš, ujedno i predsjednik Odbora HBK za pastoral Roma, u četvrtak, 7. svibnja 2020. posjetio je gradilište u romskom naselju na području župe Petrijanec gdje već nekoliko mjeseci traje izgradnja multifunkcionalnoga pastoralno-misijskog Centra „Sveti Ivan Krstitelj“ za lokalnu romsku zajednicu.

Gradnja centra započeta je u rujnu prošle godine kao projekt Varaždinske biskupije i Suverenoga malteškoga viteškog reda uz čiju se potporu Centar gradi.

Zajedno s biskupom Radošem, Centar u izgradnji obišao je i umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, koji je donedavno bio predsjednik Odbora HBK za pastoral Roma te je u listopadu prošle godine blagoslovio kamen temeljac. Zatim dr. Mario Kopjar, predstojnik Ureda za liturgijski pastoral i sakralnu arhitekturu koji je napravio idejno rješenje nacrta ovoga centra te Kristina Čačić, tajnica Povjerenstva za pastoral Roma. U romskom naselju dočekali su ih voditelj gradilišta, izvođači radova te predstavnici romskog naselja.

Biskup Radoš izrazio je svoju radost i zadovoljstvo što se izgradnja Centra približava kraju te što će uz Centar biti izgrađena kapela gdje će vjernici moći navraćati na molitvu. Centar će biti u službi mlađim naraštajima romske zajednice kako bi im se pomoglo oko socijalizacije i integracije u društvenu zajednicu, a također Centar bi bio mjesto evangelizacije i katehizacije.
 
Marko Domiter