BiskupPovijest biskupijeKatedralaStolni kaptol Blažene Djevice Marije na nebo uzneseneČazmansko-varaždinski zborni kaptol Duha SvetogaSvećeniciŽupeRedovničke zajedniceIn memoriam

Svećenici

Na području Varaždinske biskupije i izvan nje, u raznim ustanovama, župama i katoličkim misijama u Hrvatskoj i svijetu, djeluje oko 150 aktivnih (dijecezanskih) svećenika mjesne Crkve. Varaždinska biskupija uz njih ima i 20-tak umirovljenih svećenika koji sukladno mogućnostima sudjeluju u pastoralnim aktivnostima i životu mjesne Crkve i njezinih župa.

Mjesna Crkva osobito se raduje proslavama jubilejskih obljetnica misništva pojedinih svećenika. Već niz svećenika proslavilo je zlatni jubilej - 50. obljetnicu misništva, a čak 70. obljetnicu svećeništva 2006. g. proslavio je dugogodišnji đurđevački župnik preč. Stanislav Rajtar, najstariji biskupijski svećenik koji je preminuo 2010. godine.

Mjesna varaždinska Crkva svake je godine bogatija za nekoliko duhovnih zvanja. Varaždinska biskupija podupire i financira školovanje više desetaka mladića sjemeništaraca i bogoslova, koji se nalaze u Međubiskupijskom dječačkom i Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu. Uz više svećenika, koji su još ranije završili poslijediplomski studij, od osnutka Biskupije desetak mladih svećenika postiglo je magisterij ili doktorat, najviše na studijima u Rimu.