BiskupPovijest biskupijeKatedralaStolni kaptol Blažene Djevice Marije na nebo uzneseneČazmansko-varaždinski zborni kaptol Duha SvetogaSvećeniciŽupeRedovničke zajedniceIn memoriam

Redovničke zajednice

Od 105 župa na području Varaždinske biskupije, njih 7 vode redovnici. Na području Varaždinske biskupije djeluje 30-ak redovničkih svećenika (od čega njih 15 u službi župnika ili župnih vikara), nekoliko braće redovnika i oko 100 redovnica.

U Biskupiji se nalazi i 15 redovničkih samostana te 8 redovničkih kuća i zajednica (različitih družbi). Od redovnika na području Biskupije nalaze se samostani i kuće franjevaca u Čakovcu, Varaždinu i Koprivnici, kapucina u Varaždinu, konventualaca u Novom Marofu i Molvama, te trećoredaca u Kloštru Podravskom.

Redovnice svoje samostane i kuće imaju u Virju (dominikanke), Belici (karmelićanke Božanskog Srca Isusova), Koprivnici i Svetom Iliji (kćeri Božje ljubavi), Čakovcu (kćeri milosrđa III. samostanskog reda sv. Franje i školske sestre franjevke), Ivanečkom Vrhovcu (klanjateljice Krvi Kristove), Novom Marofu (franjevke misionarke iz Asiza) te Varaždinu (uršulinke). Također milosrdne sestre sv. Vinka Paulskog djeluju u samostanima i kućama u Ludbregu, Molvama, Varaždinskim Toplicama i Varaždinu, a služavke Malog Isusa u Kloštru Podravskom i Pitomači.