Od:
Do:

Provođenje humanitarne akcije Caritasa Sisačke biskupije "Pomoć stradalim u potresu-2"

Provođenje humanitarne akcije Caritasa Sisačke biskupije "Pomoć stradalim u potresu-2"SISAK, 6. 5. 2021.
Caritas Sisačke biskupije provodi humanitarnu akciju „Pomoć stradalim u potresu-2“ od 3. do 17. svibnja u kojem će prikupljati materijalna i financijska dobra u svrhu zaštite i spašavanja žrtve potresa.

Sisačko - moslavačka županija odobrila je Caritasu Sisačke biskupije provođenje humanitarne akcije pod nazivom „Pomoć stradalim u potresu -2” koja će se provoditi u razdoblju od 3. do 17. svibnja, sukladno dostavljenom Planu provođenja humanitarne akcije.

Cilj akcije je prikupljanje materijalnih i financijskih dobara u svrhu zaštite i spašavanja žrtava katastrofe (potresa) na području Sisačko-moslavačke županije. Financijska sredstva prikupljat će se na računu otvorenom kod OTP banke za humanitarnu akciju broj: HR3024070001500014303.

Plan korištenja prikupljene humanitarne pomoći s kriterijima raspodjele pomoći iz kojeg proizlazi da će materijalna dobra prikupljena tijekom humanitarne akcije biti korištena za opremanje domova stradalih obitelji u potresu kroz nabavu, gradnju, montažu i opremanje montažnih kuća za privremeni smještaj. Također, realizirat će se i dodjela financijskih sredstava obiteljima čiji su domovi stradali u potresu kroz kupnju i izdavanje vaučera (za građevinski materijal, bijelu tehniku, namještaj, sanitarije za obnovu objekata pogođenih potresom, nabava konvencijske peći za potrebe pučke kuhinje za pripremu obroka za osobe s područja pogođenih potresom, nabava prijenosnih posuda za transport hrane).

Caritas Sisačke biskupije zahvaljuje svima onima koji su već uplatili sredstva i svima onima koji će to tek učiniti jer svaka donacija znači bržu obnovu potresom pogođenog područja.
 
Izvor: Informativna katolička agencija