Od:
Do:

Caritas Varaždinske biskupije dobitnik plakete Hrvatske udruge socijalnih radnika

Caritas Varaždinske biskupije dobitnik plakete Hrvatske udruge socijalnih radnikaVARAŽDIN, 18. 3. 2021.
Caritas Varaždinske biskupije primio je plaketu Hrvatske udruge socijalnih radnika za 2019. godinu. Riječ je o nagradi koja se  dodjeljuje ustanovama koje su svojim stručnim i /ili znanstvenim radom osobito doprinijele ili doprinose razvoju i afirmaciji profesije socijalnog rada. Plaketu je Biskupijski Caritas trebao primiti u ožujku prošle godine, ali je svečani događaj koji se inače svake godine održava uz Svjetski dan socijalnog rada, 17. ožujka, u zagrebačkom hotelu Panorama, odgođen radi „zatvaranja“ i epidemioloških mjera.

Priznanje su vodstvu Caritasa Varaždinske biskupije; predsjedniku mons. Antunu Perčiću i ravnatelju mr. Anti Šoli, u četvrtak 18. ožujka u Biskupskom ordinarijatu u Varaždinu uručile gospođa Ivančica Koren, predsjednica Udruge socijalnih radnika Varaždinske županije i Jasmina Habek, tajnica Udruge socijalnih radnika varaždinske županije.

U obrazloženju plakete, koji je potpisala gospođa Štefica Karačić, predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika, stoji kako je djelovanje Caritasa Varaždinske biskupije prepoznato kao opće dobro i od posebnog značaja, a doprinosi razvoju i afirmaciji profesije socijalnog rada.

Predstavnice Hrvatske udruge socijalnih radnika primio je u svom uredu mons. Bože Radoš, varaždinski biskup, ujedno predsjednik Hrvatskog Caritasa, a na sastanku je bio i preč. Anđelko Koščak, biskupski vikar za kler i biskupijski povjerenik za kulturnu baštinu. Tijekom razgovora razmijenjena su iskustva, a ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije Ante Šola ukratko je predstavio djelovanje i izazove Caritasa u svakodnevnom radu, u prvome redu Pučke kuhinje koja svakoga dana pripremi tristotinjak toplih obroka za potrebite. Biskup je zahvalio na dolasku i uručenoj plaketi, te uputio nekoliko pastirskih riječi potpore i ohrabrenja za daljnji rad, te izrazio raspoloživot Caritasa Varaždinske biskupije za buduće zajedničke ideje i projekte. Na kraju susreta su razmijenjeni darovi, a predstavnice Hrvatske udruge socijalnih radnika od biskupa su dobile monografiju u čast biskupa Josipa Mrzljaka pod naslovom „Činiti dobro: zbornik u čast mons. Josipu Mrzljaku u povodu 75. obljetnice života, 50. obljetnice svećeništva i 20. obljetnice biskupstva“.