Od:
Do:

Caritas Varaždinske biskupije povodom božićnih blagdana darovao obitelji s petero i više djece

Caritas Varaždinske biskupije povodom božićnih blagdana darovao obitelji s petero i više djeceVARAŽDIN, 17. 12. 2020.
U utorak 15. prosinca započela je podjela tradicionalnih božićnih paketa višečlanim obiteljima u organizaciji Caritasa Varaždinske biskupije.

Radi pandemije korona virusa i epidemioloških mjera koje su na snazi, ove godine nije bilo moguće u sigurnim uvjetima održati tradicionalni zimski susret vodstva Caritasa Varaždinske biskupije s obiteljima petero i više djece. Obitelji su, stoga, pozvane da svoj obiteljski paket podignu od 15. do 17. prosinca u Caritasovom Centru na Banfici (Bombellesova cesta 15).

Usprkos nešto zahtjevnijoj i izazovnijoj godini koja je na izmaku, Caritas je, uz pomoć donatora, volontera i ljudi dobre volje, učinio sve da mnogobrojnim obiteljima uljepša božićne i novogodišnje blagdane. Tako su za ukupno 103 obitelji pripremljeni paketi u vrijednosti od oko 1.700 kuna koji su se sastojali od dječjih igračaka, prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština.

Valja svakako spomenuti kako se i ove godine u priču darivanja i pomaganja višečlanih obitelji uključio trgovački lanac “Lidl Hrvatska” donacijom proizvoda u vrijednosti 100.000 kuna za pomoć obitelji iz 15 nad/biskupija diljem Hrvatske. Riječ je o akciji u okviru Caritasovog tradicionalnog nacionalnog programa pomoći „Za tisuću radosti“. Caritas Varaždinske biskupije dobio je, tako, u sklopu ove akcije donaciju vrijednu oko šest tisuća kuna u koju su uključeni prehrambeni artikli (brašno, riža, tjestenina, šećer, ulje, sol, mlijeko, konzervirani proizvodi, čokolada, keksi, ...), te higijenske potrepštine (deterdžent, sapun, toaletni papir, itd). U darivanje Caritasa Varaždinske biskupije uključila se i tvrtka Alca Zagreb d.o.o. donacijom proizvoda i opreme za higijenu i za čišćenje.
 
Goran Damjanić