Od:
Do:

Na blagdan Prikazanja Gospodnjega u hramu Crkva slavi Dan posvećenog života

Na blagdan Prikazanja Gospodnjega u hramu Crkva slavi Dan posvećenog životaVARAŽDIN, 30. 1. 2020.
Blagdan Prikazanja Gospodnjeg ili Svijećnica, u Crkvi se obilježava kao Dan posvećenog života. To je dan redovnika, redovnica i Bogu posvećenih osoba.

Stoga je Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata Varaždinske biskupije, pripremio za taj blagdan prigodne materijale kao pastoralnu pomoć za dolično obilježavanje toga dana. Materijale možete preuzeti na poveznici.

Također, prigodom Dana posvećenog života 2020. predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ustanove posvećenoga života i družbe apostolskoga života mons. Zdenko Križić i predsjednica Hrvatske redovničke konferencije s. Ana Marija Antolović uputili su poruku redovnicama, redovnicima i laicima posvećenima u svijetu.

Poruku u cijelosti možete pročitati ovdje.

Redovnici, redovnice i Bogu posvećene osobe tradicionalno će na blagdan Prikazanja Gospodnjega u hramu ili Svijećnicu, proslaviti Dan posvećenog života u Varaždinu, u nedjelju 2. veljače 2020.

Njihov susret započet će u 17 sati prostorijama Biskupskog ordinarijata gdje će prigodni nagovor na temu "Život obasjan svijet(l)om Isusa Krista" imati fra Zdravko Tuba OFMConv.

Nakon toga uslijedit će svečana procesija te euharistijsko slavlje s molitvom časoslova, u Varaždinskoj katedrali s početkom u 18 sati.

Misno slavlje će predslaviti varaždinski biskup Bože Radoš.