Od:
Do:

Biskup Josip Mrzljak krstio je peto dijete obitelji Zavrtnik u župi Maruševec

Biskup Josip Mrzljak krstio je peto dijete obitelji Zavrtnik u župi MaruševecMARUŠEVEC, 1.6.2021.
Na spomendan svetog Justina, u utorak, 1. lipnja 2021., u župnoj crkvi svetog Jurja mučenika u Župi Maruševec, varaždinski biskup u miru Josip Mrzljak predslavio je svetu misu i krstio Ilu Zavrtnik peto dijete Saše i Jelene r. Uranić. Na slavlju krštenju bili su prisutni brat i sestre male Ile: Tasha, Robin, Eva i Dina te cijela uža obitelj. Kum na krštenju Ile Zavrtnik bio je Josip Uranić.

Mons. Mrzljak u svojoj propovijedi istaknuo je kako je Isus je rekao apostolima: „Idite po svijetu, krstite one koji budu vjerovali. Krstite ih učeći u ljubavi sve što sam vam zapovjedio.“ Dakle, po krštenju mi čuvamo i slušamo Božju riječ. Zato je ovaj čin krštenja početak kršćanskoga života. Krštenje ima svoj početak, a nema završetak; po sakramentu krštenja postajemo djecom Božjom i ulazimo u Gospodinov zagrljaj te nas dobri Bog uvijek prati svojom milošću i čeka raširenih ruku!

Mons. Josip čestitao je obitelji Zavrtnik na djeci koja su Božji dar njima i cijeloj obitelji te je prenio i čestitke biskupa mons. Bože Radoš.

Pjevanje i sviranje na misnom slavlju predvodila je gđa Marijana Gašparić.

Poslije misnog slavlja biskup u miru i župnik Krunoslav Milovec susreli su se s obitelji u župnoj dvorani.