Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Studentski kapelan


Studentski kapelan – životopis


Vlč. Hrvoje Damiš, rođen je  26. lipnja 1987. u Čakovcu. Nakon završene osnovne škole u Mačkovcu i Šenkovcu, upisao je Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju na Šalati, odnosno Međubiskupijsko dječačko sjemenište, gdje je 2005. godine položio ispit zrelosti. Nakon mature, kao bogoslov Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa, upisao je Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu, gdje je je završio prve tri godine filozofsko-teološkog studija. U jesen 2008. godine odlazi u Rim studirati na Papinsko sveučilište Gregorijana, istovremeno boraveći u Papinskom zavodu Germanicum et hungaricum. Po završetku teološkog studija, vratio se u Hrvatsku i bio zaređen za đakona. Godinu đakonskog praktikuma proveo je na dvije župe u Varaždinu: Župi Uznesenja BDM u Biškupcu i Župi sv. Fabijana i Sebastijana.


Nakon svećeničkog ređenja 2011. godine, kao mladomisnik se vratio u Papinski zavod Germanicum et hungaricum, a na Gregorijani započeo postdiplomski studij fundamentalne teologije, gdje je 2013. godine magistrirao, a 2017. godine obranio doktorsku disertaciju s područja fundamentalne teologije i teologije religija pod naslovom: „Međureligijsko razumijevanje kršćanstva u misli Hansa Waldenfelsa i Hansa Künga. Istraživanje elemenata za “relacijsko kršćanstvo”.
U vremenu postdiplomskog studija, uvijek kad su akademske obveze to dopuštale, boravio je i pastoralno pomagao u raznim župama; osobito u ljetnim mjesecima, odnosno u vremenu oko Božića i Uskrsa: u Italiji (Rim; Canegrate (okolica Milana); Njemačka (Miltenberg i Bürgstadt – biskupija Würzburg); i Kanadi (Hamilton). Po završetku studija, vratio se u Hrvatsku, gdje je od jeseni 2017. godine vršio službu župnog vikara u Župi sv. Jakoba ap. st. u Prelogu. Uz službu studentskog kapelana, trenutno obnaša službu župnog upravitelja u Župi Majke Božje Snježne u Trnovcu pokraj Varaždina.