Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Zajednica "Vjera i svjetlo" iz Koprivnice posjetila Karlovac

KOPRIVNICA/KARLOVAC, 11. 11. 2018.

Pod geslom: „Idemo k Josipu, posjetimo fra Krunu!” zajednica „ Vjera i Svjetlo“, u nedelju 11. 11. 2018., posjetila je Karlovac. Krenuli smo od župne crkve svetog Antuna Padovanskog u Koprivnici uz molitvu i pjesmu. Oko 10 sati stigli smo u Karlovac, a tamo nas je radosno dočekao fra Kruno - prvi duhovnik i jedan od osnivača zajednice „Vjera i Svjetlo” u Koprivnici. Fra Kruno nas je lijepo primio i ugostio. Prvo smo otišli na misu koju je on predslavio, a naša Zajednica je aktivno sudjelovala na misi, osobito u oživljavanju evanđelja (scenski prikaz evanđelja uz pokrete i glumu članova „Vjere i Svjetla”), koje je i ovaj put uspješno uvježbala Marijana Kresonja. Izvedba je bila jako uspješna i dojmljiva jer su Ivan, Željko, Dubravko, Siniša, Toni, drugi Dubravko, Kata i ostali članovi i ovaj put bili vrlo dojmljivi, dragi i zasjali su punim sjajem. Tako su i ostali vjernici, koji su se prvi puta susreli sa oživljavanjem evanđelja, mogli na drugačiji i dublji način proživjeti evanđelje.
Nakon dvije pjesme koje je otpjevala zajednica „Vjera i Svjetlo” , uz pratnju na gitari Anite Jurić, Zajednicu je vrlo lijepo i na poseban način predstavila Dubravka Emeršić. Riječi zahvale na svemu što je učinio za zajednicu „Vjera i Svjetlo” u Koprivnici, fra Kruni je uputila Marijana Ištvanović koja je bila i incijator susreta u Karlovcu. Nakon obilnog ručka, koje su pripremile dobre časne iz franjevačkog samostana, uputili smo se u šetnju Karlovcem. Fra Kruno nam je na znalački način nastojao prikazati prošlost i sadašnjost Karlovca uz razgledavanje centra grada i prekrasne zelene šetnjice uz rijeku Koranu.
Nakon šetnje uputili smo se u svetište svetoga Josipa. Tamo nas je dočekao preč. Antun Sente mlađi koji nam je ispričao o povijesti Svetišta i obilno nas blagoslovio sa svetom vodom. U crkvi smo se zadržali u molitvi. Nakon toga, kupili smo suvenire te krenuli prema Koprivnici kamo smo se, uz veselu pjesmu u autobusu, vratili oko 19 sati.

Zoran Crnčić