Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

U udruzi "Kokotiček" o misijama

VARAŽDIN, 23. 10. 2018.
U utorak, 23. 10. 2018. godine, u Udruzi „Kokotiček”, bilo je riječi o misijama i misionarima. Na početku susreta otpjevali smo pjesmu „Bože moj, dopusti mi” koju smo naučili prilikom našem posljednjeg susreta. Potom smo objasnili pojmove „misije” i „misionar”, a jedan član Udruge s radošću je podijelio kako njegova teta, časna sestra, također radi u misiji u Njemačkoj. Kada se govori o misijama, nemoguće je ne spomenuti svetu Majku Tereziju iz Calcutte. Upoznali smo njezin život kroz priču u slikama. Iz njezinog života naučili smo kako je važno i moliti i konkretno pomoći svakoj osobi kada smo u mogućnosti. Majka Terezija žudjela je cijeli svoj život za Kristom i prepoznavala ga je u onima koji su bili odbačeni. Profesorica Ivana postavila je prisutnima zanimljivo pitanje: „Što biste vi učinili da Isus u ovom trenutku dođe među nas?” Iskrena srca Kokotičeka progovorila su o čvrstom Kristovom zagrljaju za kojim teže.

Prije negoli smo krenuli na radni dio vjeronaučnog sata, pridružilo nam se nekoliko učenika iz II. osnovne škole u Varaždinu sa svojim vjeroučiteljem Kristijanom Hercegom. Nakon kratkog predstavljanja i izmjene što nam se lijepoga dogodilo kroz protekli tjedan, učenici i Kokotičeki zajedno su rješavali zadatke vezane uz temu vjeronaučnog sata.

Nakon kratke okrepe, svi smo se uputili u dvoranu u sklopu Centra „Tomislav Špoljar” gdje smo kroz zabavu, sport, razgovor, pjesmu i ples završili naš susret.
Leonardo Šardi