Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Sveta misa na hrvatskom znakovnom jeziku u župi Prelog

PRELOG, 26. 10. 2018.
Drugu godinu zaredom našu župu posjetili su članovi Udruge gluhih i nagluhih Međimurske županije na čelu s predsjednicom Udruge gospođom Mirelom Igrec. Naši dragi gosti okupili su se u župnoj crkvi sv. Jakoba gdje je u 10 sati započela sveta misa koju je predvodio župni vikar vlč. Hrvoje Damiš.

I ove godine sveta misa bila je slavljena i na hrvatskom znakovnom jeziku zahvaljujući vlč. Leonardu Šardiju, povjereniku novoosnovanog Ureda za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji u našoj Varaždinskoj biskupiji. U kratkoj homiliji koju je pripremio i preveo na hrvatski znakovni jezik, vlč. Leonardo osvrnuo se na odlomak iz Pavlove poslanice Efežanima u kojoj, zajednici kršćana u tome gradu, Pavao progovara o tri vrline: poniznosti, blagosti i strpljivosti. Iako je poslanica napisana prije gotovo 2000 godina, Pavlov poziv jednako je aktualan i u naše današnje vrijeme. Svi zajedno trebali bismo se truditi da jedni prema drugima budemo blagi i strpljivi te da se vježbamo u poniznosti. Na taj način, osjećat ćemo mir u svojemu srcu te ćemo biti prava zajednica Isusovih učenika - istaknuo je vlč. Šardi.

Radosni smo što smo i ove godine imali priliku slaviti svetu misu na hrvatskom znakovnom jeziku te se nadamo da će naša župa i ubuduće biti domaćin sličnim inicijativama. Neka Gospodin blagoslovi naše drage goste, neka ih krijepi u njihovim poteškoćama i ohrabruje u svemu dobrome što čine!

Hrvoje Damiš