Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Slavlje svete mise u prostorijama udruge "Ludbreško sunce"

LUDBREG, 23. 11. 2018.
U petak, 23. studenog 2018. godine, u udruzi „Ludbreško sunce”, slavljena je sveta misa za korisnike,njihove obitelji te vodstvo i djelatnike udruge. Iako se u prostorijama Udruge često slavi nedjeljna sveta misa za mještane Globočeca Ludbreškog, koje pripada župi Ludbreg, izražena je želja da se povremeno slavi sveta misa u kojoj bi se korisnicima Udruge, na njima pristupačniji način, navijestila Radosna vijest. Naime, udruga „Ludbreško sunce”, koja postoji od 1996. godine, brine o djeci s teškoćama i osobama s invaliditetom kroz poludnevni i dnevni boravak, a okuplja korisnike i izvan granica grada Ludbrega.

U samome slavlju euharistije aktivno su sudjelovali korisnici Udruge kroz ministriranje te animiranjem pjevanja. Posebnost u samom slavlju Euharistije bilo je „oživljavanje Evanđelja”, odnosno tekst Evanđelja, u jednostavnom scenskom prikazu, „oživilo” je dvoje korisnika. U pripremi za slavlje svete mise, korisnicima Udruge pomogli su suradnici i volonteri pastorala za osobe s invaliditetom i njihovih obitelji: Ivana Peček, Anika Sačić, Lorena Gavrić i Hana Šestak.

Zbog blizine svetkovine Krista Kralja, u homiliji vođenoj razgovorom, naglašena je razlika kralja neba i kralja zemlje te su nazočni potaknuti da čvrsto prionu uz Kralja neba čije kraljevstvo i vlast nikada propasti neće. Unatoč svim teškoćama koje život može donijeti u ljudske živote te unatoč neprihvaćanju svih članova društvene zajednice, potrebno si je posvijestiti da onaj tko teži za istinom te tko ljubi i služi drugome, ima posljednju riječ. A kroz ljubav i služenje zavrjeđuje se biti dionikom nebeskog kraljevstva u kojem vlada i kraljuje Krist Kralj.

Nakon slavlja svete mise, nastavljeno je druženje uz razgovor s prisutnim roditeljima i župljanima koji su se priključili slavlju svete mise te je izražena želja da se ovakva slavlja ponove više puta kako bi osobe s invaliditetom bile u središtu Crkve – tamo gdje i pripadaju.
 
Leonardo Šardi