Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Započeo novi ciklus katehetskih susreta osoba s invaliditetom i prijatelja

VARAŽDIN, 16. 9. 2021.
Nakon kraćeg ljetnog odmora, a s početkom nove pastoralne godine, započeli su i katehetski susreti osoba s invaliditetom i njihovih prijatelja. Susreti su to koje organizira i provodi Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije. Na uvodnom susretu koji je održan u četvrtak, 16. rujna 2021. godine, okupilo se 40-tak sudionika, među kojima su bile osobe s invaliditetom, članovi njihovih obitelji, volonteri te članovi Povjerenstva. Od ove jeseni domaćin susreta bit će varaždinska župa svetog Josipa na Banfici i njezin župnik vlč. Leonardo Šardi, koji je ujedno povjerenik spomenutog Povjerenstva.

Uvodni susret bio je idealna prilika za upoznavanje novih ljudi, kao i za učvršćivanje starih prijateljstava. Također, kroz upoznavanje sudionika, bilo je riječi i o tome kako su proveli vrijeme kroz proteklo razdoblje. Pa su tako između ostaloga spomenuti hobiji sudionika kao i brojna druženja s dragim ljudima. Uz red priče, bio je tu i red pjesama kojima se dodatno podigla sama atmosfera. Među njima našla se i rado pjevana himna ovih susreta pjesma „Gradimo prijateljstvo“. Uz to izražena je radost, zahvalnost i nada da će se unatoč situaciji s pandemijom koju i dalje živimo, naši susreti moći što duže održavati uživo.

U završnom dijelu susreta, sudionici su u zajedništvu s domaćim župljanima, sudjelovali u euharistijskom slavlju, koje je predslavio povjerenik, vlč Šardi. U samome slavlju kroz ministriranje i čitanje sudjelovale su i same osobe s invaliditetom.

Sljedeći susret na istoj lokaciji varaždinske župe svetog Josipa, najavljen je za četvrtak, 23. rujna, s početkom u 16 sati. Svi ste pozvani i dobrodošli.

 
Krunoslav Šardi


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika