Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Zajednica "Vjera i svjetlo" u Čakovcu priprema se za Došašće

ČAKOVEC, 20. 11. 2022.
U nedjelju, 20. studenog 2022. godine, svoj mjesečni susret imala je zajednica „Vjera i svjetlo“ u župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu. Desetak članova zajednice s radošću se okupilo te promišljalo o nadolazećem adventskom vremenu. Susretom su ovog puta koordinirali Sanja Cmrečnjak i vlč. Leonardo Šardi.

Susret je započeo molitvom Zajednice te pjesmama „Kakav prijatelj je Isus“ i „Predivan“. Potom je vjeroučiteljica Sanja koordinirala s „vremenskom prognozom“ u kojoj je svaki od članova podijelio svoje radosti, nadanja i strahove koji su obilježili proteklo razdoblje. Nakon iscrpnog razgovora, vjeroučitelja Sanja je ispričala priču o četiri svijeće. One su nas brzo podsjetile na četiri svijeće na adventskom vijencu. Ponovili smo da je vrijeme adventa vrijeme priprave za Božić, da traje četiri tjedna te smo se podsjetili da nas ove četiri svijeće pozivaju više na razmišljanje o miru, nadi, radosti i ljubavi.

Vlč. Leonardo je potaknuo članove Zajednice da pokušaju svaki dan - zajedno s članovima obitelji, stambenih zajednica ili pak sami - moliti kod adventskog vijenca. Zajednička i osobna molitva najbolja je priprema da se Isus rodi i u našim srcima. Kod upaljenih svijeća i sami u sebi želimo paliti svjetlo nade, mira, ljubavi i radosti te tako širiti dobro među naše bližnje. Adventsko vrijeme pred nas stavlja i nekoliko spomendana svetaca koji se štuju u našem narodu: sv. Barbara, sv. Nikola i sv. Lucija. Oni su nam uzor kako da i sami budemo ustrajni na putu naše osobne svetosti.

Susret je završio slavljem svete mise s okupljenim vjernicima u župnoj crkvi sv. Nikole u Čakovcu.
 
Leonardo Šardi


Slika
Slika
Slika