Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Zahvala za kruh i plodove zemlje u Dnevnom boravku djece "dr. Antun Bogdan" u Čakovcu

ČAKOVEC, 8. 10. 2020.
Mjesec listopad u znaku je obilja Božjih darova koje ljudi ubiru u vrtovima, voćnjacima, vinogradima i na njivama. Očarani beskrajem Gospodinove brige za nas i naše tjelesno postojanje, zaustavljamo se kako bismo kazali: „Hvala!”
 
Hvala za urod, hvala za kruh, hvala za sigurnost da se brineš za nas u svakome danu koji nam je darovan, dobri naš Oče.
 
U zajedništvu polaznika i djelatnika Caritasova Dnevnog boravka djece „Dr. Antun Bogdan” Čakovec, izrečena je zahvala za plodove zemlje i za kruh svagdašnji. Blagoslov je započeo pjesmom „Primi ove darove, naš Oče” koju su s radošću prihvatili svi djelatnici i korisnici Dnevnog boravka. Potom je pročitan odlomak iz Ivanova Evanđelja o Isusovu čudu umnažanja kruha, a prisutni su pozvani da ne zaborave na dar zahvalnosti i za plodove zemlje, ali i za dar bližnjih. Prikazane darove na zajedničkom stolu i sve prisutne, blagoslovio je vlč. Leonardo Šardi, povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije. Blagoslovna molitva zaključena je molitvom „Oče naš” te pjesmom „Zahvali”.

Renata Treska