Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

"Vjera i svjetlo" u Đurđevcu na lipanjskom susretu

ĐURĐEVAC, 18. 6. 2023.
Ovaj mjesec je susret zajednice “Vjera i svjetlo” Đurđevačkog dekanata održan 18. lipnja 2023. u Župi Sv. Benedikta u Kloštru Podravskom. Ova godina je za Vjeru i svjetlo u znaku hodočašća, zahvale za 52 godine postojanja u svijetu te 30 godina postojanja u Hrvatskoj.  U toku susreta prisjetili su se svoje povijesti i nastanka zajednice na našem području, zajedničkog hoda, rasta, članova koji su preminuli, ali u srcima i životima ostavili neizbrisivi trag. Veliki susret zahvale priprema se na Mariji Bistrici 14. listopada 2023. gdje će se susresti sve zajednice Vjere i svjetla iz Hrvatske.
   
Tridesetak članova se je okupilo i razmišljalo o onome što zajednica za njih znači, razmatrali su događaj iz Markovog evanđelja kada je Isus utišao oluju te su se osvrnuli na poruku pape Franje koji je u svom pismu koje je uputio pokretu Vjere i svjetla: “Potvrđujem vas u vašem poslanju - u oluji koju ljudi i njihove obitelji proživljavaju, biti mala lađa na kojoj svi mogu naći mjesto, sigurni da je Gospodin Isus na toj lađi.”
        
U drugom dijelu članovi zajednice su se podijelili u dvije grupe. Roditelji i stariji članovi zajednice su zajedno sa fra Ivanom Širokim i vjeroučiteljicom Marijom Loots, u dvorištu samostana prisjetili se povijesti svoje zajednice. Djeca zajednice te osobe s invaliditetom su sa vjeroučiteljicom Martinom Rukavinom na hamer papiru obojali lađu zajednice. Na izrezanim ribicama su crtali i pisali što zajednica znači za njih usprkos olujama u njihovom životu. Ribice su lijepili ispod lađe na valovito more.
   
Fra Ivan Široki, kao duhovnik zajednice je predvodio misno slavlje, a svi zajedno su se veselom procesijom prisjetili onog hodočašća 1971. godine u Lurdu kada je ovaj pokret utemeljen. Sve je zaokruženo veselim slavljem uz sladoled i kolače.
 
Vjeroučiteljice Martina Rukavina i Marija Loots


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika