Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Sveti Josip

VARAŽDIN, 23. 9. 2021.
U četvrtak, 23. rujna 2021. godine, u župi svetog Josipa na Banfici u Varaždinu održan je drugi katehetski susret osoba s invaliditetom i njihovih prijatelja Varaždinske biskupije koji je vodio vlč. Leonardo Šardi, povjerenik Povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji i župnik župe. Vrijednost je susreta u tome što svaki sudionik stječe prijateljstva koja su mu onda motivacija za nova iskušenja i izazove. Vlč. Šardi pozdravio je sve okupljene i, kao uvijek, radosno i svi u jedan glas zapjevali smo pjesmu „Gradimo prijateljstvo“, a potom je uslijedila „vremenska prognoza“ kojom smo ispričali svojim prijateljima što se dogodilo u proteklih tjedan dana i uputili koji savjet za one pred kojima je kakav novi zadatak. Tako se učvršćuje prijateljstvo, a to u ovom izazovnom vremenu mnogo znači.

Središnja je tema susreta bio sveti Josip pa je vlč. Šardi govorio kakva je uloga zaštitnika Hrvatske i zaručnika Blažene Djevice Marije. Svetog smo Josipa prikazali kao vrijednu osobu koja marljivo radi i zahvaljujući njemu Isus i Marija imali su blagostanje. Crkva zato i štuje tu obitelj, svetu prema životu i djelima kojima su proslavili Gospodina. Sveti Josip od davnina čini čuda u narodu koji se pouzdao u Boga, čini to i danas, zato smo zapjevali pjesme i uputili mu svoje molitve kojima zahvaljujemo na poniznosti i dobročinstvu po kojoj je poznat. Vjerujemo da će nas zaštita svetoga Josipa i dalje pratiti i štititi svaku našu obitelj, a onda i našu složnu obitelj koja se okuplja na ovim susretima.

Nakon radionice o svetom Josipu susret je završio svetom misom koju je predslavio domaći župnik i sva radost, koju smo osjetili tijekom cijeloga susreta, prenijela se i na euharistijsko slavlje pa smo u zajedništvu sa župljanima dali slavu Bogu i svetom Josipu i napunili se novim veseljem.

Sljedeći će susret biti 7. listopada na istome mjestu i svi ste pozvani da osjetite radost života i gradite prijateljstvo s Isusom i jedni s drugima. Budući da je na dan susreta bio Međunarodni dan znakovnih jezika, koristim priliku zahvaliti svima koji s ljubavlju pomažu osobama oštećena sluha i neka sveti Josip ostane i uz njih i podari im snage u plemenitom radu koji im je Bog dao i koji su prihvatili.

 
Danijel Kralj


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika