Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Susret prijatelja

ČAKOVEC, 10. 02. 2021.
U novonastalim okolnostima prouzročenim pandemijom bolesti COVID-19, značajno su ograničene mogućnosti druženja i zajedničkog provođenja slobodnog vremena. To je razlog zbog kojeg pribjegavamo novim i dosad manje uobičajenim načinima druženja. Otkrivamo mogućnosti koje nam pruža suvremena informatička tehnologija. Tako je sve više prisutno druženje na daljinu, pomoću računala, kamere i mikrofona.

U takvom prijateljskom druženju, premještenom iz fizičke prisutnosti u istom prostoru u virtualnu, sudjelovali su članovi Udruge distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize Međimurske županije i korisnici Dnevnog boravka djece „Dr. Antun Bogdan” Čakovec, u srijedu 10. veljače.

Prijatelji su se vidjeli, porazgovarali o novostima, razveselili se susretu s poznatim i dragim licima. Radujemo se što u suvremeno doba postoje načini na koje se može nadomjestiti fizička udaljenost. Ipak, nadamo se da će ubrzo nastupiti razdoblje u kojem ćemo se moći uživo susretati i provoditi zajedničke aktivnosti.
 
Renata Treska