Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Snaga vjere Zlatka Krznarića

VARAŽDIN, 11. 5. 2023.
U četvrtak, 11. svibnja 2023. godine, održan je još jedan susret zajednice „Bartimej“ u župi svetog Josipa u Varaždinu. Na samom početku 40-ak je sudionika pozdravio vlč. Leonardo Šardi, povjerenik Povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, iskazavši svoje veliko zadovoljstvo što smo se mogli ponovno okupiti. Među okupljenima bili su i gosti, voditelji teme, Zlatko Krznarić iz Nedelišća i gitarist Aleksandar Vabec iz Čakovca.

U temi susreta bilo je riječi o tome kako neuspjesi mogu zapravo biti vrlo korisni i zaključili smo kako se ne događa ništa loše ako se u čemu ne uspije jer Bog sve na kraju okrene i vodi nas do pravog cilja koji je za nas pripremio. Kad se malo bolje pogleda, ključna je važnost i bogatstvo naših neuspjeha jer iz njih crpimo dodatnu snagu da idemo naprijed, a i Crkva je zajednica u kojoj je Isus prihvatio ljude koji nisu savršeni, ali nastoje uvijek biti bolji i približiti se Bogu koji ne traži ništa previše, samo poniznost. Sat vremena Zlatkova svjedočanstva i priče o velikom preokretu u vjerskom životu te Aleksandrove svirke i pjesme, koja je bila poziv na zahvalu Bogu - sve je to proteklo u radosti i osjetili smo koliko je ponovno Gospodin bio s nama. Zlatkov je životni put bio trnovit i težak. Vrlo uspješan spidvejaš, ujedno i višestruki državni prvak, u jednoj utrci nije bio zadovoljan postignutim rezultatom, a onda, 28. veljače 2011. godine, u prometnoj je nesreći izgubio lijevu potkoljenicu, no ni to ga nije spriječilo da bude vozač kamiona. Nakon jedne ispovijedi nastupio je veliki preokret i zaključio je kako pred Bogom nije dobro kalkulirati, već kapitulirati i takvo iskustvo uči čovjeka te ga vodi do izbavljenja. Božja je providnost odredila da jednoga dana napiše knjigu, to ga je iznenadilo, ali je prihvatio i 2017. godine napisao je autobiografsku knjigu „Ti si svjedok“ koja je doživjela četiri izdanja. U iznimno nadahnutom govoru, motiviran snagom Duha Svetoga, Zlatko je iznio niz primjera kojima je potvrdio kako Bog svojom ljubavlju i dobrotom uistinu djeluje kada se prepustimo molitvi i dopustimo da nas vodi. Tako je to kad s posebnom radošću živimo i kada je ljubav prema Bogu i prema svakom čovjeku ispred nas samih jer tada, vođeni čvrstom vjerom, možemo i brda premještati i sva nam se vrata tada otvaraju. Danas je Zlatko ponosan na svoju obitelj: svoju suprugu i petero djece, ali i na sve koji ga podržavaju, a u novije vrijeme student je teologije i studiranju je pristupio s mnogo nade i pouzdanja, zahvalan Bogu na svim darovima koje je primio i koje će primiti.

U glazbenom dijelu mogli smo također osjetiti radost, osobito pjevajući pjesmu „Naš Bog je velik“. Nakon izlaganja svi zainteresirani mogli su ponešto pitati i komentirati. Komentari su bili izuzetno pozitivni, a i pljesak okupljenih i sudjelovanje u pjevanju pjesama pokazuje tu radost i zahvalnost. Našim gostima od srca hvala na dolasku, na prikazanom svjedočanstvu koje je motiviralo sve okupljene te im želimo neka i dalje ustraju u vjeri i šire radost svugdje, gdje god se nalazili, jer to je najispravniji put kojim postajemo duhovno sigurniji i jači.

Prije mise uslijedilo je vrijeme za proslavu i druženje, a u 18:30 i sveta misa koju je predvodio vlč. Leonardo Šardi. Na misi su bili i budući prvopričesnici zajedno s njihovim roditeljima, a vlč. Šardi drugog dana trodnevne priprave motivirao je učenike da na svakoga od nas gledaju prema Božjim zapovijedima kojih se treba držati, a da su te zapovijedi zapravo Božji savjeti kako bismo bili bolji kršćani i nasljedovatelji Isusa Krista. Sljedeći će susret biti 18. svibnja na istome mjestu i u isto vrijeme i dobro ste došli svi koji služite Gospodinu s radošću i koji prihvaćate svakoga u zajednici kao svoju obitelj.
 
Danijel Kralj
 


Slika
Slika
Slika