Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Snaga molitve i oproštenja

VARAŽDIN, 19. 1. 2023.
U četvrtak, 19. siječnja 2023. godine, u vjeronaučnoj dvorani župe svetog Josipa u Varaždinu održan je prvi ovogodišnji katehetski susret zajednice „Bartimej“ nakon božićnih i novogodišnjih blagdana. Na početku 20-ak je sudionika pozdravio povjerenik Povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, vlč. Leonardo Šardi, koji je u uvodu iskazao svoju veliku radost zbog nastavka druženja i susreta.

Kao i uvijek, zapjevali smo „Gradimo prijateljstvo“, a potom prešli i na standardnu „vremensku prognozu“, trenutke kada jedni drugima pričamo što nam se sve događalo od posljednjeg našeg zajedničkog susreta. Tako su svi sudionici mogli ispričati kako su proslavili blagdan Božića i ušli u novu 2023. godinu kao i sve ostalo što su željeli međusobno podijeliti, a da je bilo lijepo i zanimljivo.

Središnju je temu, svoje svjedočanstvo vjere, izrekla Jadranka Vukelić, majka osobe s intelektualnim teškoćama. U svom nam je razmatranju govorila o svom životnom putu: kako je imala vrlo teško djetinjstvo zbog majčine neprihvaćenosti, kako je voljela odlaziti na svetu misu i u nezgodno vrijeme, kada su se u školi zbog toga dobivale batine, o vrlo teškom životu u braku i o drugim bitkama koje je trebala proći u borbi s bolešću. Na sreću, vjeru u Boga uvijek je imala i nikada nije posustala niti se pitala zbog čega joj u životu dolaze takva iskušenja. Danas je Jadranka majka dvoje djece, a nedavno je postala i baka i svoju svakodnevicu živi ispunjena radošću jer svakom se novom danu, kako kaže, treba veseliti i znati opraštati svima koji su nas na bilo koji način povrijedili. Naravno, nije to uvijek lako, ali kad dopustimo da nas Isus Krist vodi, sve biva lakše i bolje.

U nastavku slijedili su vrlo pozitivni komentari ostalih sudionika, a čuli smo još poneko svjedočanstvo složivši se da takvih prigoda, kada se otvaramo jedni drugima pričajući svoje iskustvo traženja Božjeg puta i života s Gospodinom, treba biti više. Na to je ukazao i vlč. Leonardo Šardi koji je na kraju susreta predvodio svetu misu na kojoj je pozvao sve nazočne da svatko u svom srcu prihvati Isusa Krista u kojemu uvijek možemo pronaći pravoga prijatelja i u nevolji i u trenutku svojih radosti. Sljedeći će susret biti 26. siječnja s početkom u 16 sati na istome mjestu i svi ste pozvani te više nego dobro došli.
 
Danijel Kralj
 


Slika
Slika
Slika
Slika