Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Razmatranje života svetoga Martina

VARAŽDIN, 11. 11. 2020.
U srijedu, 11. studenoga 2020. godine održan je još jedan virtualni susret osoba s invaliditetom i njihovih prijatelja u organizaciji Povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije. Susret se zbog pandemije koronavirusa organizira uz pomoć aplikacije Zoom. Bilo je nazočno 17 članova Povjerenstva, udruga osoba s invaliditetom i volontera, koji su se na početku ukratko predstavili i izrekli što se zanimljivo dogodilo u proteklom tjednu. Na taj se način međusobno dijeli radost, veselje, prijateljstvo i podrška ako tko ima kakav veći problem ili izazov. Naravno, već tradicionalno, u takvim nam susretima pomaže i poneka pjesma koju zajedno slušamo i pjevamo.

U drugom je dijelu uslijedila kateheza o svetom Martinu čiji smo blagdan toga dana obilježili, a voditeljica je bila Martina Kolić Živković. Govorilo se o životu biskupa i sveca i svi smo mogli izreći na što nas on podsjeća. U nastavku se razmatralo kako svatko od nas ima neki izazov u životu za koji možda u početku nije bio spreman zbog zabrinutosti, ali na kraju ipak uočimo kako nas Bog poziva i taj poziv prihvatimo, baš kao što je sveti Martin prihvatio da postane biskup. Na samom kraju kateheze održan je kratki kviz o svecu dana i sudionici su pokazali odlično znanje.

Susret je završen zahvalnošću svih članova sa željom da nas Gospodin i dalje štiti i okuplja na novim radionicama, a i da jedni drugima ostanemo prijatelji u ovom izazovnom vremenu. Neka nam i zagovor svetoga Martina bude putokaz da živimo uvijek spremni pomoći i slijediti Kristov poziv i budimo zaogrnuti plaštem dobrote kao što je sveti Martin zaogrnuo plaštem siromaha koji se smrzavao. Sljedeći će se susret održati u četvrtak, 19. studenoga.
 
Danijel Kralj