Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Put do jaslica

KOPRIVNICA, 22. 12. 2019.
Na četvrtu adventsku nedjelju, 22. prosinca 2019. godine, održan je susret zajednice „Vjere i svjetla” u koprivničkoj župi svetog Antuna Padovanskog. Susretu je nazočilo 20-ak osoba s intelektualnim teškoćama te prijatelja Zajednice.

Susret je započeo molitvom te prigodnom adventskom pjesmom uz poklik „Dođi, dođi nam Gospode”. Pošto je od posljednjeg susreta prošlo mjesec dana, svi članovi su ukratko podijelili što im se značajnoga dogodilo kroz posljednje dane. Vrijeme adventa je samo po sebi vrijemo bogato različitim događajima te su i članovi sudjelovali na različitim manifestacijama, ali i vjerskim sadržajima koji su se održavali u Koprivnici.

Nakon razmjene onoga što je donio protekli mjesec, svi smo zajedno razmišljali o nadolazećem blagdanu Božića. Pročitan je tekst iz Lukina evanđelja (L 2, 1-20) koji progovara o događaju rođenja Isusa Krista. Zajedno smo se podsjetili važnijih podataka o tom događaju. Nakon toga, uputili smo se i sami na put prema Betlehemu slijedeći mudrace s Istoka. Svaki od članova Zajednice uz sebe je imao neku od potrebnih stvari za putovanje: kišobran, kapu, sandale, putnu torbu, svjetlo, štap. Prolazeći kroz različite vremenske (ne)prilike, svaki od članova pridonio je lakšem svladavanju puta do Betlehema gdje se nalazio novorođeni kralj. Došavši do mjesta rođenja, svi smo se zajedno poklonili djetetu Isusu te mu prinijeli svoje darove. Uz pitanje što bi svaki od nas darovao Isusu, mogli su se čuti različiti odgovori poput: pjesme, ljubavi, zagrljaja, deke, pastirskog štapa... Ono što nam je osobno najvrijednije, darovali bismo rođenome Spasitelju.

U radosti nadolazećeg blagdana Božića, zajedno smo otpjevali nekoliko božićnih pjesama te susret završili molitvom u kojoj smo prinijeli osobne nakane.
 

Leonardo Šardi