Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Priprema za došašće

VARAŽDIN, 26. 11. 2020.
U četvrtak, 26. studenoga 2020. godine održan je još jedan susret članova Pastorala osoba s invaliditetom i njihovih prijatelja. Susret se zbog pandemije koronavirusa održava uz pomoć aplikacije ZOOM kako bi svi sudionici ostali povezani i kako bismo se svi međusobno podržali u ovom izazovnom vremenu. Već tradicionalno, na početku se svatko od 15-ak sudionika predstavio izrekavši što se zanimljivo dogodilo u proteklih tjedan dana, a uputili smo i čestitku povjereniku za pastoral, vlč. Leonardu Šardiju, za njegov imendan poželjevši mu obilje zdravlja, Božjeg blagoslova i još mnogo radosnih susreta.

Zatim se krenulo u razmatranje vremena koje dolazi, došašća ili adventa, kada se pripremamo za najljepši kršćanski blagdan Božić i kada smo svi ispunjeni radošću zbog Kristova rođenja. Vlč. Šardi govorio je o četirima nedjeljama došašća koje označavaju nadu, mir, radost i ljubav i svi smo potvrdili kako nas takve vrijednosti krase u ovim danima jer uvijek se nadamo boljem sutra, prati nas duhovni mir u srcu, osjećamo radost koju dajemo svojoj obitelji i prijateljima, kao i oni nama, a ljubav prema Bogu i čovjeku nezaobilazna je dok iščekujemo Božić i božićne blagdane. Prisjetili smo se i Blažene Djevice Marije i svetaca koji se u adventskom vremenu slave, među kojima je sveta Barbara, sveti Nikola i sveta Lucija. Svi smo se složili da smo strpljivi u iščekivanju Božića i veselimo se rođenju Spasitelja unatoč izazovima u vremenu pandemije jer Gospodin upravlja našim životom i mislima.

Na kraju susreta svatko je mogao izraziti zahvalnost zbog još jednog druženja i iskazati radost uoči adventskih dana. Ujedinjeni u toj radosti krećemo naprijed, a sljedeći će susret biti 3. prosinca, na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, u 14:30 sati.
 
Danijel Kralj