Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

O misijama u udruzi "Ivanečko sunce"

IVANEC, 20. 10. 2021.
Povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, vlč. Leonardo Šardi te tajnica Povjerenstva, gospođa Anika Sačić, u srijedu, 20. listopada 2021. godine, posjetili su Udrugu za osobe s intelektualnim teškoćama „Ivanečko sunce“ iz Ivanca. Goste iz Varaždina, uz članove udruge, dočekale su bivša predsjednica gospođa Ljerka Rogina te tajnica gospođa Snježana Vuglač - Rogina.

Susret je započeo kratkim predstavljanjem gostiju kao i samih članova udruge, koji su pri tome odmah s radošću istaknuli da njihova prijateljica upravo danas slavi rođendan. Zbog toga su joj svi skupa za njezin dan otpjevali prigodnu rođendansku pjesmu. Također, bilo je tu i još nekoliko rado pjevanih pjesma s pokretima prilikom kojih se, unatoč nošenju zaštitnih maski, na licima prisutnih mogao vidjeti osmijeh, ali i osjetiti radost u srcu.

Crkva ove nedjelje koja je pred nama obilježava Misijsku nedjelju. Dan je to kada su vjernici na poseban način molitvom povezani s misionarima diljem naše domovine i svijeta. Jedna od najpoznatijih misionarki našega vremena bila je sveta Majka Terezija iz Kalkute. Upravo o životu ove svetice, katehezu članovima udruge „Ivanečko sunce“, održao je povjerenik - vlč. Šardi. Uvod u katehezu bilo je pitanje povjerenika članovima Udruge „Znaju li tko je žena sa slike?”, na što su oni spremno i gotovo jednoglasno dali odgovor da je to Majka Terezija iz Kalkute u Indiji, ali da i oni u svome mjestu također poznaju jednu tako obučenu časnu. Također, prisjetili su se i filma o ovoj poznatoj misionarki. Potom je vlč. Šardi, još malo približio članovima Udruge smisao misijske nedjelje istaknuvši da na ovu nedjelju Crkva uz molitvu i materijalno pomaže misionarima kako bi na taj način i oni mogli pomagati onima kojima je to najpotrebnije.

Na kraju ovog radosnog susreta sudionicima je postavljeno pitanje, mogu li i oni sami u svome životu biti misionari ili pak baš trebaju otići u Indiju, Afriku ili neke druge zemlje? Jednoglasni zaključak i odgovor na ovo pitanje i temu bio je da ne trebamo odlaziti u daleke zemlje da bi pomagali drugima, već da to možemo svakodnevno činiti u mjestima gdje živimo. Isto tako, istaknuto je da misionari najviše snage za svoj rad dobivaj od Boga u molitvi.

Na kraju susreta, članovi Udruge naučili su pjevati pjesmu: „Idi kaži cijelom svijetu”.
 

Krunoslav Šardi


Slika
Slika
Slika
Slika