Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Molitva "Oče naš"

VARAŽDIN, 14. 7. 2022.
Dana 14. srpnja 2022. godine održan je katehetski susret sudionika i volontera Povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, okuljenih u zajednicu "Bartimej". Nakon kratkog uvoda kojeg je predvodio povjerenik, vlč. Leonardo Šardi, susret je započeo sviranjem na klaviru i pjevanjem neslužbene himne „Mi gradimo prijateljstvo“ putem pokreta. Nakon nekoliko otpjevanih pjesama i kratkog upoznavanja, vjeroučitelj Kristijan Herceg uveo je sudionike u katehezu susreta pričom koja govori o važnosti interakcije čovjeka i Boga koja se ostvaruje kroz molitvu „Oče naš“.

Kako bi dublje ušli u važnost molitve i kako bi razmatrali kratke rečenice molitve „Oče naš“, sudionici su zajedno s volonterima bili podijeljeni u tri grupe u kojima su iznosili svoje stavove i mišljenja. Odgovarajući na različita pitanja sa ciljem produbljivanja odnosa s Bogom kroz prizmu molitve (npr. Je li razgovor važan i zašto? Kako se zove razgovor s Bogom? Je li razgovor s Bogom važan? O čemu najčešće razgovarate s Bogom? Volite li više naučene molitve ili spontane?), sudionici su došli do zajedničkog odgovora da je molitva važna za njihov kršćanski i prijateljski odnos s Bogom. Kako bi sudionici razumjeli značenje molitve „Oče naš“ koju nam je dao naš učitelj Isus Krist, podijeljeni u grupe raspravljali su o dijelovima te molitve. Svoja razmišljanja i opis životnih situacija u kojima se poštuje i krši navedeni dio rečenice iz molitve „Oče naš“ pretočili su na papiru opisom ili likovnim izražavanjem.

Nakon kreativne radionice, svaka je skupina predstavila što za njih znači određena rečenica. Radovi su objedinjeni zajedno na crvenom hamer papiru. Katehetski susret završio je molitvom „Nemoj reći..“ i svetom misom na kojoj su ministrirale i osobe s invaliditetom.

Sljedeći, i ujedno posljednji susret prije ljetne stanke, održat će se u četvrtak, 21. srpnja s početkom u 17 sati.
Ivana Peček


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika