Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Gostovanjem "Kavalira" nastavljeni susreti osoba s invaliditetom i prijatelja na Banfici

VARAŽDIN, 28. 4. 2022.
U varaždinskoj župi svetog Josipa u četvrtak, 28. travnja 2022. godine, nastavljeni su katehetski susreti osoba s invaliditetom i njihovih prijatelja, koje organizira Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije. Bio je ovo prvi susret uživo nakon zimske stanke te poboljšanja epidemiološke situacije.

Susret koji je nakon duljeg vremena okupio predstavnike različitih udruga osoba s invaliditetom s područja Varaždinske biskupije, započeo je pozdravnim riječima povjerenika, ujedno i župnika ove župe vlč. Leonarda Šardija, nakon čega je uslijedilo međusobno upoznavanje sudionika kroz tradicionalnu „vremensku prognozu“.

Bio je ovo zaista poseban susret ispunjen zajedništvom i dobrim vibracijama. Naime zahvaljujući obitelji našeg prijatelja Mihaela u goste su nam po prvi puta došli članovi Glazbenog sastava „Kavaliri“ iz Bednje. Uz druženje prisutnih te obilje radosti zbog ponovnog okupljanja te zahvaljujući odličnoj glazbenoj kulisi naših „Kavalira“ koji su popratili susret taktovima pjesama na tradicionalnom bednjanskom narječju ovaj susret je prošao u zaista odličnoj atmosferi. Sudeći po dojmovima samih razdraganih sudionika, koji su zahvaljujući svojoj pratnji gotovo cijeli susret proveli u plesnom ritmu, uvjereni smo da će ovakvih sličnih susreta u budućnosti zasigurno biti još.

Susret je zaključen euharistijskim slavljem, u zajedništvu s domaćim župljanima, u kojem nas je vlč. Šardi kroz homiliju potaknuo da se trudimo svoj pogled što češće usmjeriti prema nebu ne bi li se tako lakše mogli nositi s izazovima svakodnevnog života. Po završetku svete mise, mogli smo neko vrijeme po vlastitoj želji provesti u zahvalnosti i klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Na samom kraju, upućen je i poziv svima za novi susret, koji će biti održan na istome mjestu za točno tjedan dana - odnosno u četvrtak, 5. svibnja, s početkom u 16 sati. Dobro nam došli!
 
Krunoslav Šardi


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika