Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

DUHOVNA OBNOVA I ZAVRŠETAK PASTORALNE GODINE

VARAŽDIN, 21. 7. 2022.
U četvrtak, 21. srpnja 2022. godine, u pastoralnom je centru župe svetog Josipa u Varaždinu održan posljednji katehetski susret osoba s invaliditetom i njihovih prijatelja Varaždinske biskupije na kojem su sudjelovali članovi Povjerenstva i osobe s invaliditetom iz zajednice „Bartimej“.

U uvodnom dijelu međusobno smo razmijenili dojmove o proteklom tjednu i tako dočekali šestero članova molitvene zajednice „Lux mundi“ iz župe Remetinec koji su dodatno uveličali i uljepšali ovaj susret svojim koncertom i sudjelovanjem na euharistijskom slavlju. Cijelo je druženje, a osobito središnji dio, na kraju uspješne pastoralne godine zahvala na svemu lijepom što smo kao zajednica prošli. Osobito je to istaknuo povjerenik Povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, vlč. Leonardo Šardi, koji se prije završetka koncerta osvrnuo na biblijski lik po kojem i zajednica nosi ime, Bartimeja, koji je ustrajao da progleda i kojega je vjera na kraju spasila jer se pouzdao u Isusa premda ga je društvo odbacilo. Ovdje, u našoj zajednici, nitko nije odbačen, naprotiv, svi osjećamo da uz snagu Duha Svetoga spremno prihvaćamo svakoga tko dolazi i zajedno gradimo prijateljstvo. Tijekom koncerta i klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom te svete mise, crkvom je odzvanjala pjesma i duhovna radost i tako smo otvorili svoja srca Gospodinu moleći za sve s kojima smo se družili i za svoje obitelji.

I ovaj je susret, kao i svi tijekom pastoralne godine, pokazao koliko je Gospodin trajno nazočan u svima jer kada su srca čista i ispunjena dobrotom, tada nema u životu prepreke koja bi bila nepremostiva. Naš Bog svojom je milošću vodio cijelo druženje i plodove Gospodnje ljubavi vidjeli smo u izobilju. Jedni drugima iskazali smo zahvalnost, a posebna hvala Povjerenstvu i svima koji su u organizaciji i provedbi susreta sudjelovali gradeći prijateljstvo uživo i preko aplikacije ZOOM. Hvala obiteljima i prijateljima te svima koji su svojim poučnim i zanimljivim temama obogatili svaki katehetski susret. Svakoga prijatelja i sudionika preporučujemo u svoje molitve kao i goste posljednjeg susreta kojima od srca zahvaljujemo što su svojim talentom i ljubavlju prema Bogu i svakom čovjeku donijeli svjetlo svijeta koje i u svojem imenu nose. Na kraju pastoralne godine neka je svima ugodan ljetni odmor i da se s novim poletom i optimizmom vratimo u rujnu kada se katehetski susreti četvrtkom opet nastavljaju.
 
Danijel Kralj


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika